Vermoeide McNulty na lang voorjaar toch nog aan het feest in Romandië: “Had verrassend goede benen”
foto: Cor Vos
vrijdag 26 april 2024 om 18:11

Vermoeide McNulty na lang voorjaar toch nog aan het feest in Romandië: “Had verrassend goede benen”

Brandon McNulty moest een goede einduitslag in de Ronde van Romandië na de eerste ritten al uit zijn hoofd zetten. Maar elk nadeel heb zijn voordeel. Door zijn matige klassering reed de Amerikaan de individuele tijdrit van vrijdag in droge omstandigheden, in tegenstelling tot de klassementsrenners. En daar profiteerde hij optimaal van. Dankzij een beetje geluk en ‘verrassend goede benen’ wist hij de tijdrit te winnen.

“Het was bijna alleen maar omhoog, tot drie kilometer voor de finish”, begon McNulty zijn verhaal bij Cycling Pro Net, kort nadat hij zijn tijdrit had afgelegd. “Vanaf daar had je een supersnelle afdaling, dus je moest tot de top tempo houden. Maar ik had verrassend goede benen vandaag.”

“Ik kwam hier voor een klassement, maar de voorbije twee dagen was ik duidelijk niet op mijn gebruikelijke niveau. Het is een beetje vermoeidheid denk ik. Het is al een lang voorjaar geweest, dit is voorlopig mijn laatste koers. Ik had echt een slecht gevoel, maar vandaag was het iets beter. Het was fijn om te voelen dat ik weer echt kon koersen.”

Op het moment van het interview moesten er nog veel renners binnenkomen, maar McNulty had dacht toen stiekem al aan de dagzege. “Als het echt nat wordt, zal het lastig worden, vanwege die supersnelle bochten. Maar er komen nog een aantal goede renners. Hopelijk blijft mijn tijd staan, maar ik weet het nog niet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.