Rozetruidrager Tadej Pogacar valt eens niét aan: “Heb de chaos voor me aanschouwd”
Foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2024 om 18:07

Rozetruidrager Tadej Pogacar valt eens niét aan: “Heb de chaos voor me aanschouwd”

Tadej Pogacar zagen we tijdens de vierde Girorit voor het eerst eens niet in beeld in de finale. Logisch ook, in een haast biljartvlakke rit, die wel nog een spetterende finale met de Capo Mele kreeg.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een relatief kalme dag, vooral omdat de ploeg goed werk heeft geleverd”, reageert Pogacar in het flashinterview. “In alle delen van het parcours hebben ze me veilig voorin gehouden, en ook goed geëntertaind. Het was een goede dag voor ons.”

Juan Sebastian Molano was de sprinter van dienst bij de ploeg, maar die kon zijn kans niet grijpen. “Hij had een lastige dag. Molano is gevallen en had een fietswissel in de laatste 15 kilometer. Op dit soort wegen is het lastig om nog terug te komen, zeker als je geen ploeg rond je hebt. Het is een zware Giro voor hem, maar hij geniet ervan. Hij zal nog zijn etappe proberen winnen.”

Maar zelf de lead out doen, daar dacht Pogi niet aan? “Dat zou te gevaarlijk zijn, zelfs al was Molano helemaal teruggekeerd. Op de top van de Capo Mele heb ik me teruggetrokken en naar de chaos voor me gekeken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.