Tim Merlier is hard gevallen in tijdrit Giro d’Italia: “Zijn volledige zijkant ligt open”
foto: Cor Vos
zondag 12 mei 2024 om 08:54

Tim Merlier is hard gevallen in tijdrit Giro d’Italia: “Zijn volledige zijkant ligt open”

Dat Tadej Pogačar en Filippo Ganna alle aandacht naar zich toetrokken tijdens de Giro d’Italia-tijdrit van vrijdag blijkt maar weer, want het is maar weinigen opgevallen dat Tim Merlier hard ten val is gekomen in die chrono. In aanloop naar de etappe naar Napels van zondag bevestigt Soudal Quick-Step-ploegleider Iljo Keisse aan HLN dat de sprinter flink gehavend is.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Tim is in de tijdrit vrij hard gevallen op een snel stuk door een bobbel in de weg en over zijn stuur getuimeld. Zijn volledige zijkant ligt open. Hij is geschaafd van enkel tot elleboog”, aldus Keisse over Merlier, die eerder deze Giro nog de allereerste sprintkans wist af te maken. Daarna volgden nog een vijfde plaats en een achtste plaats voor de Vlaamse kopman van Soudal Quick-Step.

In de bergrit naar Prati di Tivo ‘voelde Merlier nog wat stijfheid op de fiets’ volgens zijn ploeg. In de zondagrit naar Napels liggen in principe kansen voor de snelle mannen, al is de finale lastig met enkele heuveltjes. “Wij verwachten een move van Alpecin-Deceuninck. We zullen ons in eerste instantie afzijdig houden en dan zien wat er gebeurt in de finale”, stelt Keisse.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.