Sasha Weemaes volgt zichzelf op in Ruddervoorde Koers
woensdag 19 mei 2021 om 21:45

Sasha Weemaes heeft net als in 2019 Ruddervoorde Koers gewonnen. Na 172 kilometer was de Belgische renner van Sport Vlaanderen-Baloise de snelste in de pelotonssprint. Timothy Dupont kwam als tweede over de streep, de Deen Alexander Salby werd derde.

Kermiskoers Ruddervoorde Koers, ook bekend als de Sint-Elooisprijs, pakte uit met een mooie affiche voor haar 65e editie. Een rits bekende renners stond aan het vertrek in de Oostkampse deelgemeente voor de wedstrijd over zestien ronden van ruim tien kilometer. Een kopgroep met tien man, met daarbij ook veldrijder Toon Aerts, Laurens De Vreese en Jens Debusschere, werd vroeg in de wedstrijd gevormd, maar voor halfkoers kwam alles weer samen.

Daarna probeerden ook Thijs Aerts, Milan Fretin, Wessel Krul, Rick Ottema en Lionel Taminiaux het, maar zij bleven evenmin vooruit. Het bleef onrustig, maar de verschillen met de aanvallers waren nooit groot. Uiteindelijk moest een massasprint de beslissing brengen. Sport Vlaanderen-Baloise werkte hard voor Sasha Weemaes en die zorgde voor de perfecte afronding met zijn tweede zege in Ruddervoorde.