Bijzondere uitdaging: volgend jaar eerste officieuze WK fietsen op hoogte
Het decors voor het eerste WK op hoogte wielrennen: de Dolomieten - foto: Freddy Planinschek

Bijzondere uitdaging: volgend jaar eerste officieuze WK fietsen op hoogte

Fietstoerisme Nog op zoek naar een unieke uitdaging voor het nieuwe wielerseizoen en niet vies van een paar stevige beklimmingen op de fiets? Dan hoef je niet verder te zoeken: Deux Mille organiseert volgend jaar namelijk het eerste officieuze WK fietsen op hoogte.

Niks mooier dan op eigen kracht een loodzware Col bedwingen, zo vindt menig wielrenner althans. Dat dachten ze ook bij Deux Mille, een groep liefhebbers van beklimmingen boven de magische 2000-metergrens. Daarom organiseren ze volgend jaar het eerste officieuze WK fietsen op hoogte.

De wedstrijd zit als volgt in elkaar: de organisatie heeft een route van een kleine 180 kilometer door de Dolomieten uitgezet, welke in maximaal 12 uur afgelegd moet worden. Onderweg moeten acht beklimmingen met een top boven de 2000 meter beklommen worden. Alleen de tijd op de beklimmingen – en dus niet de gehele route – telt voor het resultaat, dus de coureur die het snelste klimt wordt gekroond tot de eerste wereldkampioen fietsen op hoogte.

De route start en finisht in Arabba, onderweg worden dus 8 beklimmingen aangedaan: de Passo Pordoi, de Passo Sella, de Passo Gardena, de Passo Valparola, de Passo Giau, de Passo Falzarego, de Passo Fedaia en nogmaals de Passo Pordoi (vanuit een andere richting). Al met al goed voor 78,3 oplopende kilometers en 5.580 hoogtemeters.

Cima Coppi van het WK op hoogte wielrennen: de Passo Pordoi – foto: Ties Wijntjes

Meer informatie over het WK op hoogte wielrennen vind je hier.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.