Ervaar de vrijheid van fietsen op de Veluwe en steun het KWF
foto: Fietsen voor de Vrijheid

Ervaar de vrijheid van fietsen op de Veluwe en steun het KWF

Fietstoerisme Wielrenners en gravellaars kunnen komende zondag 12 mei terecht bij het fietsevenement ‘Fietsen voor de Vrijheid’ in Wageningen. Hotel de Wereld en Hotel de Sterrenberg organiseren op die dag verschillende wielren- en gravelroutes langs de mooiste plekken op de Veluwe. De opbrengsten van de tochten gaan naar het KWF kankerfonds.

Als je aan een wielrenner vraagt waarom diegene zo veel van fietsen houdt, is de kans groot dat je het antwoord ‘vrijheid’ terugkrijgt. Dit gevoel van vrijheid vormt dan ook de voornaamste basis voor het fietsevenement ‘Fietsen voor de Vrijheid’. Omdat je als deelnemer langs diverse gedenkplaatsen en monumenten van de Tweede Wereldoorlog komt en met je inschrijving het KWF steunt, krijgt het centrale begrip nog meer betekenis.

Deelnemende fietsers krijgen de keuze uit maar liefst vier verschillende routes. Voor de wegwielrenners zijn er routes met een lengte van 75 en 110 kilometer uitgetekend, terwijl de avonturiers kunnen kiezen voor gravelroutes van 85 en 120 kilometer lang. Alle routes brengen de deelnemers door de prachtige natuur van de Veluwe en laten je kennis maken met verschillende gedenkplaatsen en monumenten van de Tweede Wereldoorlog.

Het bijbehorende shirt – foto: Fietsen voor Vrijheid

De verschillende routes starten en finishen bij Hotel de Wereld in Wageningen. Halverwege worden de deelnemers bij Hotel de Sterrenberg in Otterloo voorzien van koffie, sportvoeding en een rijke lunch bestaande uit broodjes en soep. Eenmaal terug in Wageningen wacht een (vegetarische) BBQ en wordt er geproost met een drankje naar keuze.

Programma:
09.30 uur – 11.30 uur: Registratie en koffie bij Hotel de Wereld
10.00 uur – 12.00 uur: Vrije start
11.30 uur – 15.00 uur: Lunch, broodjes en sportvoeding bij hotel de Sterrenberg.
16.00 uur – 18.00 uur: LEV.Burger en drankje bij hotel de Wereld.

De inschrijfkosten bedragen 44,50 euro per deelnemer. Inschrijven kan via deze website.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.