Karinthië en haar Drielandenpunt: Johnny Hoogerlands fietsterrein
foto: Franz Gerdl

Karinthië en haar Drielandenpunt: Johnny Hoogerlands fietsterrein

Ad Puur wielergenot van maart tot november. En dat middenin de Alpen? Het milde voorjaars- en herfstklimaat maakt het mogelijk om rond de Wörthersee buiten het zomerseizoen om de nodige kilometers en hoogtemeters te verzamelen, op rustige wegen. Ook wanneer korte broeken in die periode een zeldzaamheid in het straatbeeld zijn, kun je bij een strak zonnetje toch idyllische tochten door Karinthische dalen maken en enkele bekende klimklassiekers beklimmen.

Bij bijna ieder rondje heb je de garantie van zicht op het meer en selectief terrein. In de zomermaanden toont de Wörthersee haar mooiste turquoise kleuren, wanneer het tot 26 graden Celsius warme water je lokt voor een welverdiende sprong. De gehele regio biedt spannende spannende bestemmingen voor wielertochten. Deze argumenten zorgden er ook voor dat Johnny Hoogerland zij keuze gemaakt heeft op zich hier te vestigen. Hij baadt in Velden samen met zijn familie Pension Hoogerland uit en dat is natuurlijk een hotspot voor een fietsvakantie in Zuid-Oostenrijk.

Drie landen op één dag
De Wörthersee is door zijn centrale ligging een ideaal uitgangspunt om tochten te maken. Binnen een straal van dertig kilometer kun je al de landsgrenzen met Slovenië en Italië passeren. Zo is de Giro d’Italia-klimtijdrit van 2023 (etappe twintig) op de Monte Lussari en die bevindt zich op steenworpafstand van de Wörthersee. In het grensgebied van deze drie landen vind je naast indrukwekkende berglandschappen van de Julische Alpen en de Karawanken, ook een grote culinaire variatie uit de drie landen voor tijdens je tussenstops.

Het staat je volledig vrij om spreekwoordelijk makkelijk door de drie landen te rijden via de Ciclovia Alpe-Adria-fietswegen, of de uitdaging aan te gaan door de Predil-pas, de Vršič-pas of de Wurzen-pass te beklimmen. Beleving, inspanning en adembenemende indrukken zijn hoe dan ook gegarandeerd.

De Wörthersee – jouw stijlvolle hoofdkwartier
Die inspanningen wil je ook belonen met perfecte uren die je niet op je zadel doorbrengt. Het zijn de restaurants van internationaal topniveau, chille bars en de terrassen met uitzicht op het meer, net als de hotels en appartementen naar ieders smaak en portemonnee, die na de strapatsen een beloning zijn voor lichaam en geest én die van de meeste wielersporters Wörthersee-herhaalbezoekers maakt.

Voor gezinnen is er met de gratis Wörthersee Plus Card en Kärnten Card (die je erbij kunt boeken) een ongelooflijk aanbod aan bezienswaardigheden en activiteiten, die je met deze kaarten onder zeer sterk gereduceerd tarief of gratis kunt bezoeken. Met deze aanbiedingen verlang je eigenlijk bijna dagelijks naar een regenachtige dag. Saai is het in deze regio in ieder geval niet. Bij de familie Hoogerland kun je in het geval van een regenachtige dag – naast de klassieke wielerpraat – overigens ook gebruikmaken van de beschikbare Wahoo Smarttrainer.

Alle tips voor tochten op je racefiets of gravelbike vind je hier.


Om te reageren moet je ingelogd zijn.