Tour de France geeft 25 nieuwe steden ‘Cycle City’ keurmerk
foto: Cor Vos

Tour de France geeft 25 nieuwe steden ‘Cycle City’ keurmerk

Fietstoerisme De Tour de France heeft voor het derde jaar op rij de Tour de France Cycle City labels uitgedeeld. Dit jaar hebben 25 nieuwe steden het label gekregen. In totaal zijn er 133 steden in 9 verschillende landen die al een Tour de France Cycle City label hebben.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het Cycle City Label is een initiatief van de Tour om alledaags gebruik van fietsen op de kaart te zetten en verder te promoten. Dit jaar zijn er dus 25 nieuwe steden van het label voorzien, waarvan 19 steden in het parcours van de Tour de France of Tour de France Femmes 2023 zijn opgenomen. Tevens is het label van verscheidene steden vernieuwd. Onder andere Aigle, Bourg-en-Bresse, Laon, Tarbes, Les Gets, Laruns en Clermont-Ferrand hebben het label dit jaar gekregen.

Steden kunnen een label van één, twee, drie of vier fietsen krijgen. Eén fiets staat voor een gemeente die heeft aangetoond bereidheid te tonen het fietsen te willen promoten, twee fietsen staat voor een gemeente die gestructureerd beleid heeft op het promoten van fietsen, terwijl drie fietsen zijn voor gemeenten die toegewijd beleid hebben voor het promoten van fietsen en vier fietsen voor gemeenten die exemplarisch beleid hebben om fietsen te promoten. Parijs, Bordeaux en het Spaanse Vitoria-Gasteiz hebben dit jaar de hoogste onderscheiding gekregen.

Alle steden met een Tour de France Cycle City label.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.