Nieuwe crossfiets voor Mathieu van der Poel en Puck Pieterse: Canyon lanceert Inflite CFR
donderdag 28 september 2023 om 11:00

Nieuwe crossfiets voor Mathieu van der Poel en Puck Pieterse: Canyon lanceert Inflite CFR

Materiaalzone Canyon heeft vandaag een nieuw model van de Inflite crossfiets gelanceerd: de Inflite CFR. De voorgaande jaren was de Inflite enkel verkrijgbaar als onderdeel van het SL- en SLX-platform, maar nu heeft Canyon ook een model van hun crossfiets als onderdeel van hun meest hoogwaardige platform ontwikkeld.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Afgelopen seizoen zagen we Mathieu van der Poel al op een prototype Inflite rijden in het tweede deel van het veldritseizoen. Dat was exact dezelfde fiets als welke nu gelanceerd wordt. De Inflite CFR (Canyon Factory Racing) is voorzien van enkele vernieuwingen ten opzichte van de huidige Inflite SLX.

De nieuwe Inflite CFR is voorzien van interne bekabeling, door gebruik van het CP0018 stuur, wat het tillen van de fiets makkelijker zou moeten maken. Daarnaast zorgt de gebruiker de houding op de fiets makkelijk kan aanpassen, doordat deze 15 millimeter in hoogte en 40 millimeter in breedte verstelbaar is. Daardoor kunnen gebruikers ervoor kiezen om hun houding aan te passen afhankelijk van het terrein van de cross, zo stelt Canyon.

Naast bovenstaande update, is de fiets voorzien van ceramische lagers om de weerstand hiervan zo klein mogelijk te maken. Tot slot worden de verschillende modellen van de Inflite voor het nieuwe seizoen in nieuwe kleurstellingen aangeboden. Onder andere Mathieu van der Poel, Puck Pieterse, Ceylin del Carmen Alvarado en Zoë Backstedt gaan gebruikmaken van de nieuwe Canyon Inflite CFR.
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.