Trek lanceert serie wielerschoenen met nieuwe ontwerptechnologie
De RSL Knit - foto's: Trek
donderdag 15 februari 2024 om 17:00

Trek lanceert serie wielerschoenen met nieuwe ontwerptechnologie

Materiaalzone Trek heeft een nieuwe serie wielerschoenen gelanceerd, die met een nieuw materiaal zijn ontwikkeld. Deze zogeheten METNET-technologie is in drie paar nieuwe wielerschoenen verwerkt: de RSL Knit, de RSL Road en de Velocis Road.

De METNET-technologie omhelst een flexibel ontwerp waardoor de schoen kan meebewegen met de voorvoet, waardoor ongemakken zoals slapende of tintelende voeten je bespaard zouden moeten blijven.

De Trek RSL Knit

Aanvoerder van de nieuwe schoenenlijn, is de RSL Knit. Dit topmodel is voorzien van een gewoven bovenwerk, wat is afgewerkt met twee BOA-draaiknoppen en een 100% OCLV Carbon zool. Die naam komt je misschien bekend voor, want dat is hetzelfde type carbon als wat Trek in de frames van hun fietsen gebruikt. De RSL Knit gaat voor €449,99,- over de toonbank.

De RSL Road heeft gelijke kenmerken als de RSL Knit, maar is door enkele andere materialen 50 euro goedkoper. Dat komt vooral door het bovenwerk, dat van een synthetisch materiaal is, in plaats van de gewoven RSL Knit.

Het derde nieuwe model schoenen dat Trek lanceert, is de Velocis Road, die met zijn prijs van €249,99,- het goedkoopste van de drie is. Het grote verschil met de eerdergenoemde RSL Knit en RSL Road, is dat de Velocis Road is voorzien van een zool van een carbon-composiet.

Tot slot lanceert Trek nieuwe inlegzolen, die voortborduren op de Bontrager InForm-zolen. Deze nieuwe BioDynamic inlegzolen bieden verbeterde hielgrip en schoenpasvorm. De zolen zijn ontwikkeld in samenwerking met Superfeet en bevatten 70% gerecycled materiaal, waar de naam voor de zolen mede vandaan komt.

Binnenkort lees je op WielerFlits een uitgebreide review van de RSL Knit wielerschoenen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.