maandag 26 februari 2024 om 09:05

18-jarige Gibbe Staes rijdt Kuurne-Brussel-Kuurne voor UAE Emirates: “Werd gisterenavond pas opgebeld”

Video Gibbe Staes is de jongste renner aan het vertrek van Kuurne-Brussel-Kuurne. De nog maar 18-jarige Belg komt uit voor UAE Emirates, die hem zaterdag pas opbelden met de vraag of hij kon starten zondag. “Voor mij was het ook een verrassing”, vertelde Staes voor de camera van WielerFlits.

“Ik schrok ook toen ik mijn naam op de startlijst zag. Ik werd gisteren rond vier uur opgebeld door de ploeg. Rui Oliveira is gisteren gevallen in de Omloop en heeft een breukje in zijn elleboog opgelopen. Daarom sta ik hier. Voor mij is het dus ook een verrassing.”

“Of ik nerveus ben? Ja tuurlijk, het is toch wel Kuurne. Ik heb dit seizoen al gekoerst bij de profs in Mallorca en Valencia, maar dit is toch nog een niveau hoger. In Mallorca ging het alleszins goed. Ik kijk er met een goed gevoel op terug.”

Wat Staes zijn rol in Kuurne-Brussel-Kuurne precies zal zijn, kan hij niet zeggen. De verwachtingen zijn logischerwijs niet te hoog. “Misschien zal ik proberen meespringen met de vroege vlucht. Ik denk dat uitrijden al heel mooi zou zijn”, besloot Staes, die dinsdag ook start in Le Samyn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.