Acht nieuwe renners voor Lotto Soudal U23-team in 2019
©WielerFlits
donderdag 22 november 2018 om 09:26

Acht nieuwe renners voor Lotto Soudal U23-team in 2019

Lotto Soudal U23 slankt in 2019 af van 25 naar 22 renners. De elf vertrekkers worden vervangen door acht nieuwkomers, waaronder Ilan Van Wilder, de nummer twee op het EK tijdrijden voor junioren.

Harm Vanhoucke maakte halverwege vorig seizoen al de overstap naar het profteam van Lotto Soudal. Op 1 januari 2019 zet ook Stan Dewulf de stap naar het hoofdteam. Alfdan De Decker en Aaron Van Poucke zetten respectievelijk de stap naar Wanty-Groupe Gobert en Sport Vlaanderen-Baloise.

Zeven andere renners verlaten het opleidingsteam van Lotto-Soudal: Jonas Castrique, Alex Colman, Stijn Daemen, Mitch Groot, Steff Hermans, Ward Jaspers en Jacob Vaughan. Acht anderen komen de ploeg versterken.

“Wat betekent dat we in 2019 met 22 renners van start gaan”, aldus sportief verantwoordelijke Kurt Van de Wouwer. “Bij deze nieuwe namen springt vooral Ilan Van Wilder in het oog. Hij was tweede op het EK tijdrijden voor junioren, na Remco Evenepoel. In de wegrit werd hij vierde. Zoals de hele lichting reed hij in de schaduw van Evenepoel, maar hij is een van de betere juniores op internationaal vlak. Thibaut Ponsaerts heeft een pechseizoen gekend, maar maakt volgend jaar bij ons ook de overstap naar de beloftencategorie. Net als Jarne Van de Paar, die dit jaar tien koersen won. Steven Pattyn en Henri Vandenabeele, die het WK bij de junioren betwistten, rijden volgend jaar ook voor ons.”

“Tot slot verwelkomen we ook drie huidige belofterenners: Viktor Verschaeve, die als tweedejaarsbelofte deelnam aan de wegrit op het WK in Innsbruck, Florian Vermeersch en de Zwitser Johan Jacobs. Deze twee renners zullen volgend seizoen hun focus verleggen van het veldrijden naar het wegwielrennen.”

Lotto Soudal U23-team in 2019:
Ruben Apers
Loran Cassaert
Sander De Pestel
Kobe Goossens
Sébastien Grignard
Rune Herregodts
Laurens Huys
Johan Jacobs
Arne Marit
Julian Mertens
Steven Pattyn
Thibaut Ponsaerts
Gerben Thijssen
Henri Vandenabeele
Jarne Van de Paar
Maxim Van Gils
Ward Vanhoof
Brent Van Moer
Ilan Van Wilder
Thomas Vereecken
Florian Vermeersch
Viktor Verschaeve.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.