Acrobatische toeren op het NK: Van der Poel tikt op knappe wijze bidon weg
foto: Cor Vos
zondag 25 juni 2023 om 18:12

Acrobatische toeren op het NK: Van der Poel tikt op knappe wijze bidon weg

Mathieu van der Poel kroonde zich vandaag dan wel opnieuw niet tot Nederlands kampioen op de weg, de renner van Alpecin-Deceuninck maakte onderweg wel weer de koers. En dat is nog niet alles: Van der Poel vond ook nog de tijd om wat acrobatische toeren uit te halen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel tikte in volle finale, op een van de klimmetjes, op knappe wijze een op het asfalt liggende bidon weg. De Nederlandse titel veroveren, dat lukte dan weer niet voor de 28-jarige renner.

Van der Poel moest het in de finale als eenling van Alpecin-Deceuninck namelijk opnemen tegen onder meer Olav Kooij en Dylan van Baarle van Jumbo-Visma. Die laatste koos op tien kilometer van de finish voor de aanval en Van der Poel slaagde er niet meer in om de hardrijder terug te halen.

Van Baarle soleerde uiteindelijk op knappe wijze naar de titel. Van der Poel moest genoegen nemen met de derde plaats, aangezien Kooij MVDP ook nog wist te verschalken voor plek twee.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.