Alaphilippe houdt de schade beperkt: “Ik ben blij dat ik het geel nog heb”
foto: Cor Vos
zondag 21 juli 2019 om 17:51

Alaphilippe houdt de schade beperkt: “Ik ben blij dat ik het geel nog heb”

De tweede en laatste échte test in de Pyreneeën, ging voor geletruidrager Julian Alaphilippe met hangen en wurgen. Aanvankelijk kon hij mee met de besten, maar in de laatste kilometers moest hij hij eerst Thibaut Pinot, Egan Arley Bernal en Emanuel Buchmann laten gaan. Daarna verloor hij ook terrein op Geraint Thomas en Steven Kruijswijk.

“Ik verwachtte een zware dag en ik heb alles gegeven”, blikt de kopman van Deceuninck-Quick-Step terug. Hij zag met Enric Mas zijn beste helper bergop al snel lossen. “Maar het team heeft het fantastisch gedaan door te controleren. Op het eind zat ik echt op mijn limiet. Maar ik ben blij dat ik het geel nog heb. Die trui mag ik een dag extra dragen. Dat was mijn doel. Ik ben erg blij dat het gelukt is.” In het klassement is Thomas zijn naaste belager; de titelverdediger volg op een minuut en 35 seconden.

De 27-jarige Franse springveer gaat morgen een drukke rustdag tegemoet. “Ik moet trainen, daarna volgt er nog een persconferentie, mijn familie komt langs en daarna moet ik nog eens gaan rusten. Het gaat nog heel zwaar zijn in de slotweek. Ik moet me focussen op mezelf. Niet naar de andere mannen kijken. Voor het klassement is de komende week cruciaal. We gaan wel zien wat er gaat gebeuren.” Ploegleider Tom Steels voorspelde al dat we na de zware rit van donderdag meer weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.