Sven Nys geniet van overwinning van zoon Thibau: “Dit ligt ver boven de verwachtingen “
foto: Cor Vos
donderdag 25 april 2024 om 19:53

Sven Nys geniet van overwinning van zoon Thibau: “Dit ligt ver boven de verwachtingen “

Sven Nys zag donderdag zijn zoon Thibau een bergrit winnen in de Ronde van Romandië. De jonge renner van Lidl-Trek won vanuit de vroege vlucht, iets wat Sven niet zag aankomen. “Als iemand dit op voorhand had gezegd, zouden we beweren dat die persoon op zijn hoofd was gevallen”, vertelde Nys senior aan Sporza.

“Het was een straffe toer die ik zag gebeuren”, opende Nys het gesprek. “Ik dacht dat ze de koplopers nog zouden terugpakken, maar op een bepaald moment kreeg ik toch het gevoel dat Thibau nog iets over had. De vraag was: had hij nog een sprint in huis na zo’n rit? Hij had onderweg immers veel werk opgeknapt. Ja, dus. Héél straf.”

“Ik vond het al knap dat Thibau zo lang mee was in de ontsnapping, tot aan de finish. Want in dit peloton rijden allemaal mannen die al in competitie zijn en zich voorbereiden op de Giro, terwijl Thibau zeven à acht weken geen wedstrijd reed”, vervolgde Nys. “Deze zege – op een aankomst bergop van 7 kilometer – ligt dus ver boven de verwachtingen. Als iemand dit op voorhand had gezegd, zouden we beweren dat die persoon op zijn hoofd was gevallen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.