Thibau Nys deelt grappig verhaal over vriendin en ‘dopingparanoia’: “Heb haar een week niet gekust”
foto: Cor Vos
dinsdag 30 april 2024 om 14:39

Thibau Nys deelt grappig verhaal over vriendin en ‘dopingparanoia’: “Heb haar een week niet gekust”

Thibau Nys was eerder dit jaar te gast in de populaire podcast Gossip Guy. De renner van Lidl-Trek liet er een heel andere kant van zichzelf zien. Zo blijkt hij een superfan van de televisieserie F.C. De Kampioenen en is hij best ‘paranoia’ om toch maar geen verboden middelen binnen te krijgen.

Podcastmaker Ender Scholtens geeft in de uitzending toe geen fervent wielerliefhebber te zijn. Dat wordt al snel duidelijk, wanneer hij Nys junior vraagt of hij ooit doping heeft gebruikt. “What the fuck?”, reageert de renner verbouwereerd. Al kan de 21-jarige coureur er ook wel de humor van inzien. “Gedoopt, dat ben ik wel, ja.”

Nys is naar eigen zeggen ‘best paranoia’ om toch maar geen verboden producten binnen te krijgen. “Neusspray mag bijvoorbeeld niet. Onlangs had mijn vriendin (de Nederlandse Anna Eikendal, red.) last van een koortsblaas boven haar lip en daar moest ze zalf met cortisone opsmeren. Ik heb haar toen een week geen kus gegeven.”

F.C. De Kampioenen
In de podcast ging het over heel wat, met name niet-wielergerelateerde zaken, waaronder over zijn ‘obsessie’ met de populaire Vlaamse televisieserie F.C. De Kampioenen. “Ik ben daar niet trots op, maar ik schaam me er zeker ook niet voor. Naar FC De Kampioenen kijken geeft me een heel ontspannen gevoel. Het lijkt wel thuiskomen.”

“Ik denk dat ik elke aflevering misschien wel 30 of 35 keer gezien heb en ik zit zelfs in een chatgroepje met andere bekende fans als Niels Destadsbader, Guga Baúl en Conner Rousseau.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.