Daan Hoole geniet van aandeel in succestrein Lidl-Trek: “Geweldig om zo samen te winnen”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 17 mei 2024 om 18:20

Daan Hoole geniet van aandeel in succestrein Lidl-Trek: “Geweldig om zo samen te winnen”

Daan Hoole heeft met zijn ploeg Lidl-Trek in de dertiende etappe de derde sprintzege van de Giro d’Italia gepakt. Jonathan Milan liet de ploeg voor een derde maal juichen na een lead-out van onder andere de Nederlander. “Milan is nu één van de beste sprinters ter wereld”, aldus Hoole in gesprek met Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is erg geweldig om als ploeg een derde etappe te winnen”, aldus Hoole na de meet. “Zeker na het goede werk van het team vandaag. Ik kwam in de finale op de brug op kop en Jasper deed na mij een hele goede beurt. Daarna deden Consonni en Milan het uitstekend. Hij is gewoon de sterkste in de sprint.”

Gedurende de dertiende etappe was er wel een hachelijk moment voor de ploeg. INEOS Grenadiers besloot het op de kant te zetten op een onvoordelig moment voor Lidl-Trek. “We waren met het hele team achterin. We dachten dat er niks zou gebeuren en gingen even plassen. Toen ging INEOS Grenadiers dus op kop sleuren. Het was even nerveus, maar we brachten hem terug. Dus dat was top.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.