Albert: “Ik had een ander taalgebruik verwacht van een kampioen als Mathieu”
Foto: Orange Pictures
woensdag 11 januari 2017 om 13:21

Albert: “Ik had een ander taalgebruik verwacht van een kampioen als Mathieu”

Niels Albert is geschrokken van de tweet die Mathieu van der Poel over hem schreef naar aanleiding van het relletje rond het WK-parcours. Dat zegt de ploegleider van Wout van Aert tegenover Het Laatste Nieuws. “Iedereen mag zijn mening ventileren”, aldus Albert. “Maar dan wel op een beschaafde manier.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Ik had een ander taalgebruik verwacht van een kampioen als Mathieu, echt waar”, vervolgt hij. “Ik ben daarvan geschrokken. Hij wordt er zelf niet beter van door mij ‘janker’ te noemen. Geloof me, ik zou op mijn beurt giftig kunnen reageren op die tweet, maar dan breekt de hel helemaal los. Dus toon ik me de slimste en laat ik het hierbij.”

Albert verbaasde zich dinsdag hardop over het feit dat Adrie van der Poel meehelpt aan de opbouw van het WK-parcours in het Luxemburgse Bieles. Mathieu van der Poel, de zoon van, reageerde vervolgens gepikeerd via Twitter: “Toen Wout wereldkampioen werd in Hoogerheide op het rondje dat mijn vader had uitgezet, hoorde ik niemand! Altijd klagen. Janker.”

Albert benadrukt dat hij niet heeft beweerd dat de familie Van der Poel misbruik gaat maken van de situatie. “Dat hebben ze in het verleden nooit gedaan”, zegt hij. “Maar die ‘inmenging’ kan toch niet als logisch worden beschouwd? Natuurlijk weet ik dat Adrie ook betrokken was bij de parcoursuitbouw van Hoogerheide en Zolder. Maar dat waren bestaande omlopen. Bieles is compleet nieuw. Toch een wezenlijk verschil, vind ik.”

RIDE Magazine
77 Reacties
Sorteer op:
11 januari 2017 18:49
Nee Albert heeft het niet beweert, maar met zijn woorden bedoelde hij het wel. Wil hiermee zijn eigen beklaag goed praten
11 januari 2017 18:53
Ook Mathieu kan en mag eens emotioneel reageren. Volgens mij moet Albert voor zijn beklag bij de UCI zijn (die parcours verantwoordelijk zijn) en niet bij de pers.
Had verder liever gezien dat Albert via de pers een oproep doet aan het Belgische publiek om het WK sportief te houden, dus niet de Nederlandse renners uitjoelen en met bier naar hen gooien zoals vorig jaar in Zolder gebeurde. Met het huidige beklag stimuleert hij de onsportieve acties van het Belgische publiek alleen maar.
11 januari 2017 18:54
Ik mag hopen dat Mathieu Wout er dik oplegt in Luxemburg, dan heeft Niels echt om iets over te janken.
11 januari 2017 19:00
Geen jankert maar een huilebalk, tjonge wat is die Albert een onnozelaar,wat
hij anders gedacht hoe een zoon zijn vader verdedigd.
11 januari 2017 19:00
Had ie tijdens zijn carrière maar zo fel gesproken over en tegen Nys, dan had ik ervan genoten. Maar het is goed dat ie MvdP alvast 'kampioen' noemt :)
11 januari 2017 19:43
Hahaha jullie draaien door hier...! Geloven in sinterklaas (Adri) en denken dat "zwarte piet" (Albert) bestaat. Leuk om te lezen maar het totaal ongepaste chauvinisme neemt hypocritische vormen aan. Vele van jullie snappen het veldrijden niet. Dat is niet erg, maar oordeel daar dan ook niet over. Dat komt namelijk zo verschrikkelijk dom over en daar doen jullie deze site zoveel tekort mee.
11 januari 2017 19:43
Albert heeft volkomen gelijk. Is er niemand anders dan AvdP die over een parcours kan adviseren?
Hij had alleen die vraag de wielerwereld in moeten slingeren en vervolgens niet reageren op de reacties.
11 januari 2017 20:03
Er zitten hier volgens mij weer veel domme vermoedelijk Belgische reacties tussen. Blijkbaar hebben de Belgen wel schrik dat hun sport nr.1 door een Nederlander zal worden beheerst:)
Misschien kan Albert vader van der Poel meehelpen met het slaan van paaltjes etc., komt de verdraagzaamheid die zo hard nodig is in deze wereld ook ten goede. Maar, nee hoor de Belgen, die zich weer minderwaardig achten en bang zijn voor de aankomende nederlaag beginnen al met moddergooien...;) Arme Belgen toch...
11 januari 2017 20:19
Hoe meer olie op het vuur hoe hoger de vlammen, fantastisch nieuws weer dit maar hoe zou het met Lieuwe zijn?
11 januari 2017 20:31
@schipperaar Lieuwe gaat zijn eigen ploeg starten met o.a de zojuist gestopte Paul Voss en Patrick Gretsch. Is alleen afwachten of zijn zaakwaarnemer en ex-zwager de zaakjes financieel correct op orde hebben, zodat Lieuwe depressieloos de beest op de fiets kan uithangen...
11 januari 2017 20:35
@ HJJH > Zo'n betoog schreeuwt om 'hoe het wel heurt' ! *popelt*
11 januari 2017 20:37
Kom op Adri wijs nog een paar plekken aan waar balken moeten komen, en oh ja zo ene korte zandstrook met aan het einde een scherpe bocht als bij de scheldecross zal Mathieu ook plezieren
11 januari 2017 20:44
Het is toch vrij knap dat er hier nog mensen zijn die nog dommer zijn dan Albert.
Als je na al die commotie van de laatste dagen nog niet weet wat Adrie zijn functie is bij het WK dan is het misschien beter om je account te verwijderen.

Als Albert daadwerkelijk de slimste is, dan had hij niet meer gereageerd nadat hij zichzelf zo voor lul had gezet.
11 januari 2017 21:34
Waar maken we ons druk om,Dit gejank van Albert gaat in het niet vallen bij het gejank van hem (en wellicht een hoop andere Belgen) als Mathieu het wk wint
11 januari 2017 21:44
Mwah, gaat over 2 weken een hele gezellige zondag worden voor Albert, in Hoogerheide. Wedden dat er een heel groot spandoek met #JANKERD pontificaal in beeld zal komen?
11 januari 2017 22:27
Liever gewoon op elke balk 'janker' in plaats van renotrap
11 januari 2017 22:47
Wie is de grootste jankerd van België?
11 januari 2017 22:48
Ik ga 22 januari naar Hoogerheide. Voor mijn spandoek: hoe spel ik het? Jankert, Jankerd of Janker ? En zal ik Albert met één traan schilderen of echt natte wangetjes ? Graag advies !
11 januari 2017 23:36
Laat t niet uit de hand lopen door een uitvergrootte pers. WK in Amerika gingen Belgen en Nlrs arm in arm, wie weet kan het nog.
12 januari 2017 08:36
rijden hoeft toch niet meer voor de trui,geef hem meteen maar aan van der poel en vos
12 januari 2017 08:44
Willen jullie meer of minder jankers?
12 januari 2017 10:06
Mij valt het vooral op dat die arme Adrie paaltjes in de grond moet gaan slaan. Kan niemand anders dat doen? Lijkt me dat iemand dit toch wel kan aan een goedkoper uurloon dan zo'n bekende Nederlander. Weet niemand hoe je werkt met een spade en hamer in Luxemburg misschien?
12 januari 2017 11:34
Prins Albert!
12 januari 2017 12:08
@ Sooike > Je voorhoofd een mooie plek, spelling mag je dan zelf bepalen.
12 januari 2017 12:15
Moet ik nog :) toevoegen om ontploffingsgevaar te voorkomen ?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.