Alberto Contador: “Dit geeft vertrouwen voor de Tour de France”
zondag 13 april 2014 om 10:34

Alberto Contador: “Dit geeft vertrouwen voor de Tour de France”

Alberto Contador

foto: Sirotti

Alberto Contador verzekerde zich gisteren van de eindoverwinning in de Ronde van het Baskenland. In de afsluitende tijdrit moest hij de overwinning aan Tony Martin laten, maar met een tweede plaats zette de Spanjaard een knappe prestatie neer. Het resultaat geeft hem vertrouwen richting de Tour de France.

“Deze resultaten geven mij het vertrouwen om hard te blijven werken voor mijn twee hoofddoelen: de Dauphiné en de Tour. Daar ga ik erg gemotiveerd naar toe,” citeert Biciciclismo de 31-jarige Spanjaard.

Contador won dit jaar al Tirreno-Adriatico en werd tweede in de Ronde van Catalonië. Dat is een groot verschil in vergelijking met vorig jaar, toen hij enkel in de Tour de San Luis een ritzege wist te behalen. “Ik wilde een heel seizoen goed rijden en mij niet alleen focussen op de Tour de France. Tot nu toe is alles goed gegaan. Nu is het tijd om te rusten en te wachten op het tweede gedeelte van het jaar.”

Contador zal naar verwachting zijn seizoen hervatten op 8 juni. Dan staat hij in Frankrijk aan de start van het Critérium du Dauphiné.

Lees ook:
Martin wint tijdrit Baskenland, Contador eindklassement

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.