Alberto Dainese houdt Marijn van den Berg van tweede ritzege in Région Pays de la Loire Tour
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2024 om 16:24

Alberto Dainese houdt Marijn van den Berg van tweede ritzege in Région Pays de la Loire Tour

Alberto Dainese heeft zijn eerste zege van 2024 binnen. De Italiaan van Tudor Pro Cycling was in de derde etappe van de Région Pays de la Loire Tour te snel voor Marijn van den Berg. Sam Bennett werd derde.

Rit drie ging van de Région Pays de la Loire Tour ging van start in Segré-en-Anjou-Bleu. Over overwegende vlakke wegen ging het in 113 kilometer naar Château-Gontier, waar nog vier lokale ronden wachten. Het circuit was niet al te lastig en dus was een massasprint het meest waarschijnlijke scenario.

Vijf mannen hoopten op een andere uitkomst en kozen in het eerste deel van de etappe de aanval. Fredrik Dversnes (Uno-X Mobility), Hugo Aznar (Equipo Kern Pharma), Léo Danès (CIC U Nantes Atlantique), Damien Girard (Nice Métropole Côte d’Azur) en Romain Cardis (St Michel – Mavic – Auber93) kregen een voorsprong van tweeënhalve minuut.

Op naar een massasprint
Dat bleek niet genoeg om het uit te zingen tot op de streep. Vooral door het werk van Arkéa-B&B Hotels, maar ook door verschillende demarrages, lag het tempo in het peloton behoorlijk hoog. Tien kilometer voor het einde werden de laatste vluchters dan ook weer tot de orde geroepen. We konden ons vervolgens opmaken voor een massasprint.

In die sprint ging Marijn van den Berg, die dinsdag de openingsrit van de Franse rittenkoers won, van ver aan. De Nederlander van EF Education-EasyPost leek even op weg naar de zege, maar in extremis werd hij nog gepasseerd door Alberto Dainese. De Italiaan van Tudor Pro Cycling pakte zo zijn eerste zege van het seizoen. Sam Bennet werd, achter Van den Berg, nog derde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.