Jens Dekker, Lorena Wiebes, André Greipel, Bas Ottevanger
foto: PhotoPress.be
zondag 7 oktober 2018 om 14:50

Jens Dekker, Lorena Wiebes, André Greipel, Bas Ottevanger

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet heeft gehaald. Vandaag onder meer aandacht voor de blessures van Julien Morice, de kritiek van André Greipel op Parijs-Tours en Lorena Wiebes.

Jens Dekker wint bij beloften in Ronse

De veldrit van Ronse bij de beloften is gewonnen door Jens Dekker. De Nederlander van de opleidingsploeg van Corendon-Circus was beter dan de Belgen Lander Loockx en Yentl Bekaert. De vierde plaats was voor onze landgenoot Maik van der Heijden. Bij de junioren mannen ging de overwinning naar Witse Meeussen, voor Pim Ronhaar en Thibau Nys. De Italiaan Lorenzo Masciarelli bleek de beste in de nieuwelingen-categorie. Hij versloeg Matyas Kopecky uit Nederland. De Belg Jelle Harteel werd derde.

Brico Cross 2018-2019
Uitslag manche 3, beloften mannen: flag-be Ronse (C2)
1. flag-nl Jens Dekker (Corendon-Circus)
2. flag-be Lander Loockx (Creafin-Tüv Süd)
3. flag-be Yentl Bekaert (Telenet-Fidea)
4. flag-nl Maik van der Heijden (Destil-Piels)
5. flag-be Toon Vandebosch (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)


Lorena Wiebes derde in Gran Premio Bruno Beghelli

Lorena Wiebes heeft naast de zege gegrepen in de Gran Premio Bruno Beghelli Internazionale Donne Elite. De 19-jarige Nederlandse van Parkhotel Valkenburg moest in aankomstplaats Monteveglio de Italiaanse rensters Elisa Balsamo en Marta Bastianelli laten voorgaan. Voor de pas 20-jarige Balsamo is het haar tweede zege van het seizoen. Eerder won ze de EPZ Omloop van Borsele.

Lorena Wiebes, rechts – foto: Sirotti


Julien Morice loopt kneuzingen op na val in Tour de Vendée

Julien Morice is niet ongeschonden uit de Tour de Vendée gekomen. De 27-jarige Fransman van Vital Concept heeft bij een val meerdere kneuzingen opgelopen. Daarnaast is een van zijn vingernagels afgescheurd. Morice – dit seizoen winnaar van de openingstijdrit van de Sharjah Tour – is een tijdje uit de roulatie.


André Greipel kritisch op grindwegen Parijs-Tours

Parijs-Tours komt dit jaar met iets nieuws: grindpassages door de Franse wijngaarden. Een leuk idee, zou je denken. André Greipel is echter not amused na de verkenning. Volgens de Duitse sprinter van Lotto Soudal zijn de passages namelijk te gevaarlijk.

“Ik keek ernaar uit om op gravelwegen te rijden, maar na de verkenning hoop ik maar dat de UCI en (wielervakbond) CPA weten waarover ze de renners zondag willen laten koersen.” Met de hashtags gevaarlijk en niet gravel maar stenen uit Greipel zijn onvrede.


Bas Ottevanger beëindigt seizoen door gebroken neus

Julien Morice is niet de enige renner in de lappenmand. Bas Ottevanger moet zijn seizoen beëindigen door een gebroken neus. De 19-jarige Nederlander van Vlasman kwam in augustus hard ten val in de Slag om Norg. Hij reed vervolgens nog wel het EK baanwielrennen en Olympia’s Tour, maar wist er niet zijn gewenste niveau te halen. Ottevanger zal op 1 november een operatie ondergaan.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
7 oktober 2018 09:16
Een beter shirt dan de nationale truien die ze steevast weten te verknallen.
    7 oktober 2018 09:27
    De UCI regels mbt de WK trui zijn dan ook een stuk strikter in vergelijking met de nationale truien.
    7 oktober 2018 11:28
    Het blijft natuurlijk wel Movistar.
7 oktober 2018 09:27
Staat hem best sexy, of niet dan?
7 oktober 2018 11:34
Greipel heeft gelijk.. die ‘onverhard’- manie is uit de hand gelopen... er bestast al zoiets als veldrijden of mountain- biking...
7 oktober 2018 11:56
Ooit loopt het eens zwaar mis op die onverharde wegen, giet het de dag voor de wedstrijd met bakken uit de lucht en wordt alles een modderpoel. Spektakel voor de kijker, een ware hel voor de renners. Alleen al de remhoeven zijn niet bestand tegen de modder.
7 oktober 2018 18:03
Mooie ereplaats voor Wiebes

Om te reageren moet je ingelogd zijn.