Aless De Bock soleert naar zege in Ronde van Vlaanderen U19, Jinze Joris wint bij nieuwelingen
Ter illustratie - foto: Cor Vos
maandag 20 mei 2024 om 08:58

Aless De Bock soleert naar zege in Ronde van Vlaanderen U19, Jinze Joris wint bij nieuwelingen

Aless De Bock heeft zondag de Ronde van Vlaanderen voor junioren gewonnen. De renner van ACROG-Tormans kwam solo aan in Oudenaarde. Eerder op de dag had Jinze Joris de wedstrijd voor nieuwelingen op zijn naam geschreven.

De Bock reed in de 128,7 kilometer lange wedstrijd lang voorop samen met de Deen Magnus Carstensen. In de finale, waarin onder meer de Wolvenberg beklommen moest worden, ging de 17-jarige renner solo. Hij hield zijn inspanning vol en wist zo de zege te pakken. Terwijl Carstensen tweede werd, mocht Matijs Van Strijthem het podium op als nummer drie. Laatstgenoemde kwam als vierde over de streep, maar de Nederlander Senna Remijn werd na afloop gediskwalificeerd.

Met Arthur Van Den Boer (zesde), Jasper Verbrugge (zevende) en Aldo Taillieu (achtste) eindigden er nog drie Belgen in de top-tien.

Jinze Joris mag juichen bij de nieuwelingen
Bij de nieuwelingen mannen ging Jinze Joris dus met de zege lopen. De 16-jarige renner viel aan op de Wolvenberg, de laatste beklimming van de dag, en bleef het peloton enkele tellen voor in Oudenaarde. De sprint voor plek twee werd gewonnen door Vic De Smet. Sune De Valck vervolledigde het podium.

Zowel de nieuwelingen- als juniorenkoers voor vrouwen werd gewonnen door een Française. Bij de nieuwelingen was Justine Baud de beste na een millimetersprint met Eline De Winter, die aanvankelijk dacht dat ze als eerste de lijn had overschreden. Bij de junior vrouwen was Célia Gery te snel voor Cat Ferguson in een sprint met twee.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.