Alexis Gougeard zegeviert in La Polynormande
Foto: Sirotti (archief)
zondag 30 juli 2017 om 17:16

Alexis Gougeard zegeviert in La Polynormande

Alexis Gougeard heeft in Frankrijk La Polynormande gewonnen. De 24-jarige Fransman van AG2R La Mondiale kwam in Saint-Martin-de-Landelles na een wedstrijd van 168,9 kilometer als eerste over de finish. Hij liet zijn landgenoot Johan Le Bon (FDJ) achter zich.

Na enkele eerdere pogingen ontstond er in Normandië uiteindelijk een kopgroep van 21 renners. Alle grote Franse ploegen hadden een renner meegestuurd. In de slotfase wisten Gougeard, Dimitri Claeys (Cofidis), Romain Le Roux (Armée de Terre) en Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert) zich los te maken. Ook Laurent Pichon (Fortuneo – Oscaro) wist de aansluiting te maken.

In de slotkilometer wist zelfs een grote groep achtervolgers aan te sluiten, maar dat weerhield Gougeard er niet van om de overwinning op te eisen. Het is zijn eerste zege van het seizoen. Gougeard volgt op de erelijst Baptiste Planckaert op.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
30 juli 2017 17:49
Hehe eindelijk!
30 juli 2017 19:57
Is zich goed in vorm aan het rijden voor een ritzege in de Vuelta. Maakte ook dagelijks een heel sterke indruk in Wallonie.
31 juli 2017 03:56
Als Calmejane nu al de nieuwe Voeckler genoemd wordt, dan is Gougeard de nieuwe Chavanel, en mag Frankrijk op beide oren slapen. Opvolging verzekerd en volgens mij zelfs overtroffen, het land blijft vullen van talent en dat is maar goed ook!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.