Alpecin-Deceuninck rekent bij afwezigheid Van der Poel op twee heuvelspecialisten in Waalse Pijl
foto: Cor Vos
dinsdag 16 april 2024 om 19:09

Alpecin-Deceuninck rekent bij afwezigheid Van der Poel op twee heuvelspecialisten in Waalse Pijl

Alpecin-Deceuninck was in de voorbije klassiekers dé ploeg om naar uit te kijken, gezien de aanwezigheid van Mathieu van der Poel, maar zonder de wereldkampioen start de Belgische formatie woensdag in de Waalse Pijl zonder uitgesproken favoriet. Quinten Hermans en Axel Laurence moeten nu de kastanjes uit het vuur halen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel stond nog nooit aan de start van de Waalse Pijl en dat zal woensdag ook niet het geval zijn. De 29-jarige Nederlander is deze week te vinden in zijn vaste trainingsomgeving in de buurt van Dénia en Calpe, waar hij zich voorbereidt op zijn laatste voorjaarswedstrijd: Luik-Bastenaken-Luik.

En dus moet zijn ploeg Alpecin-Deceuninck het in de Waalse Pijl over een andere boeg gooien. De succesformatie schuift Quinten Hermans en Axel Laurence naar voren als kopmannen. Hermans won eerder deze maand nog een rit in de Ronde van het Baskenland en was ook zesde in de Brabantse Pijl. Beloftenwereldkampioen Laurence was dit jaar al succesvol in de Ster van Bessèges en de Ronde van Catalonië.

Verder rekent Alpecin-Deceuninck op Søren Kragh Andersen, Stan Van Tricht, Luca Vergallito, Xandro Meurisse en Juri Hollmann.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.