Alpecin-Deceuninck stuurt sterke ploeg mee met topfavorieten Van der Poel en Philipsen
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2024 om 14:59

Alpecin-Deceuninck stuurt sterke ploeg mee met topfavorieten Van der Poel en Philipsen

Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen gaan in Parijs-Roubaix 2024 goed ondersteund zijn. Alpecin-Deceuninck heeft de zevenkoppige selectie gepresenteerd die de twee topfavorieten naar de overwinning moet loodsen. Naast de wereldkampioen en titelverdediger doen nog drie renners de dubbel met de Ronde van Vlaanderen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat zijn Oscar Riesebeek, Gianni Vermeersch en tempobeul Silvan Dillier. Zij waren vorige week erg belangrijk in de tactiek van Alpecin-Deceuninck die uiteindelijk leidde tot een indrukwekkende solozege van Van der Poel in Oudenaarde. Opvallend genoeg geen Søren Kragh Andersen in Parijs-Roubaix dit jaar, hoewel Philipsen hem in de persconferentie nog wel noemde als belangrijke pion in De Hel. De reden van de afwezigheid van de Deen, is ons nog niet bekend.

Naast Riesebeek, Vermeersch en Dillier gaan ook Edward Planckaert en Timo Kielich zondag van start in Parijs-Roubaix. Voor de 29-jarige Planckaert wordt het zijn tweede deelname. Kielich, WorldTour-debutant en nog maar 24 jaar, debuteert nadat hij vorige week knap de Volta NXT Classic wist te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.