Als een rockster: wereldkampioen Van der Poel razendpopulair onder Franse wielerfans
foto: Cor Vos
zondag 3 september 2023 om 11:35

Als een rockster: wereldkampioen Van der Poel razendpopulair onder Franse wielerfans

Mathieu van der Poel maakt vandaag in de Bretagne Classic zijn officiële debuut als wereldkampioen en dat is niet onopgemerkt gebleven. De kersverse wereldkampioen moest voor de start heel wat handtekeningen uitdelen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat Van der Poel populair is in zijn ’tweede thuisland’ Frankrijk, is geen verrassing. Maar de renner van Alpecin-Deceuninck werd voor de start van de Bretagne Classic als een ware rockster behandeld door de vele dolenthousiaste (Franse) wielerfans.

Voor de ploegbus van Alpecin-Deceuninck was het dringen geblazen voor een handtekening of selfie met de wereldkampioen.

Om de periode tussen het WK wielrennen en het aankomende veldritseizoen te overbruggen, heeft Mathieu van der Poel gekozen voor nog zeven wedstrijden dit najaar. Te beginnen vandaag in de Bretagne Classic Ouest-France, oftewel de GP de Plouay.

Wat verwacht Van der Poel eigenlijk van de Franse koers? “Aanwezig zijn als wereldkampioen is de hoofdreden. Specifieke doelen zijn er niet echt, maar er zal hopelijk nog wel ergens een appel uit de kast rollen (onverwachte meevaller of geluk hebben, red.)”, liet ploegleider Christoph Roodhooft eerder deze week weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.