Alvarado ploegt zich naar de zege in Ronse
Foto: Cor Vos
zaterdag 14 december 2019 om 14:30

Alvarado ploegt zich naar de zege in Ronse

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Hotondcross op haar naam geschreven. De Nederlandse rekende af met haar landgenote Annemarie Worst in helse omstandigheden. De derde plaats in Ronse ging naar de Europese kampioene Yara Kastelijn.

De Hotondcross in Ronse is sowieso altijd al een zware klus, maar in natte omstandigheden zoals vandaag vergt deze wedstrijd wel erg veel van de rennerslijven. De trage modderpassages en klauterpartijen in de gietende regen deden wat denken aan de legendarische overwinning van Sven Nys in 2013, maar vandaag was het Ceylin del Carmen Alvarado die meteen dominant was.

Door de zwaarte van het parcours was het bovendien meteen ieder voor zich. De verschillen creëerden zich zo quasi automatisch, waardoor de technisch ijzersterke Alvarado in geen tijd een voorsprong van een twintigtal seconden bij elkaar had gereden op het trio Annemarie Worst-Yara Kastelijn-Sanne Cant.

Worst maakt te veel fouten
Na één ronde (van de slechts vier (!) vandaag) was het echter alleen nog Annemarie Worst die weerwerk kon bieden en binnen de halve minuut van de piepjonge Alvarado bleef. Halverwege de ronde nadien slaagde de voormalige Europese kampioene er zelfs in om de aansluiting te maken bij haar landgenote. Worst ging zelfs meteen naar de leiding, maar maakte zoveel foutjes dat Alvarado vlak voor de slotronde toch weer wat afstand kon nemen.

In die slotronde ging Alvarado pas voor het eerst deze cross in de fout. Op een glad stuk afdaling schoof ze onderuit, maar zonder erg. Alvarado was niet van slag en toonde zich in de laatste ronde gewoonweg de sterkste renster van de dag. Worst werd tweede op twintig seconden en doet gouden zaken in de DVV Verzekeringen Trofee.

DVV Verzekeringen Trofee 2019-2020
Uitslag manche 4: Ronse

1. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus)
2. flag-nl Annemarie Worst (777) op 20s
3. flag-nl Yara Kastelijn (777) op 1m11s
4. flag-gb Evie Richards (Trek) op 1m44s
5. flag-be Sanne Cant (IKO-Crelan) op 2m22s
6. flag-it Alice Maria Arzuffi (777) op 2m34s
7. flag-be Kim Van de Steene (Tarteletto-Isorex) op 2m36s
8. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Baloise) op 2m49s
9. flag-it Eva Lechner (Creafin-Fristads) op 3m17s
10. flag-fr Marion Norbert-Riberolle (Experza) op 3m30s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.