Amaury Capiot over transfer naar Arkéa-Samsic: “Ik wil graag een grote ronde rijden”
foto: Cor Vos
donderdag 8 oktober 2020 om 15:59

Amaury Capiot over transfer naar Arkéa-Samsic: “Ik wil graag een grote ronde rijden”

Eerder wisten we al te melden dat Amaury Capiot volgend seizoen zal uitkomen voor Arkéa-Samsic. Nu mag de 27-jarige renner vrijuit praten over zijn transfer. “Dit is goed voor mijn ontwikkeling, aangezien ik nu de kans krijg om door te groeien”, zo laat Capiot weten in een persbericht.

Bij Arkéa-Samsic, dat gebouwd is rond kopmannen Nairo Quintana, Nacer Bouhanni en Warren Barguil, komt Capiot met Christophe Noppe en Benjamin Declercq in 2021 ook twee landgenoten tegen. Onlangs maakte Declercq bekend dat hij zijn contract bij het Franse ProTeam met een jaar verlengd heeft.

Arkéa-Samsic zit de laatste jaren in de lift en de ploeg doet ook mee aan grote rondes. Ik wil in de toekomst ontzettend graag deelnemen aan een drieweekse ronde. Ik heb al veel klassiekers gereden, maar ik wil nu graag eens deelnemen aan een grote ronde. Ik droom natuurlijk van de Tour, maar ik hou ook van Spanje en de Vuelta.”

Steeds meer ereplaatsen
Ex-renner Sébastien Hinault, tegenwoordig actief als ploegleider bij Arkéa-Samsic, verwacht veel van Capiot. “Amaury is een renner die kan presteren in de Belgische wedstrijden en ook erg constant is. Hij zal deel uitmaken van onze klassiekerkern. De ploeg richt zich steeds meer op verschillende wedstrijden”, aldus Hinault.

Capiot wacht nog op zijn eerste profoverwinning, maar rijdt de laatste jaren steeds meer ereplaatsen bij elkaar. Dit seizoen werd de renner van Sport Vlaanderen-Baloise onder meer vierde in de Trofeo Palma, zesde in de Clasica Almería, derde in de Ronde van Wallonië, zevende in de Druivenkoers, negende in de Brussels Cycling Classic en zevende in de Antwerp Port Epic.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.