Amaury Capiot rijdt ondanks sleutelbeenbreuk Dwars door Vlaanderen: “Begrijp het zelf ook niet”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 27 maart 2024 om 09:52

Amaury Capiot rijdt ondanks sleutelbeenbreuk Dwars door Vlaanderen: “Begrijp het zelf ook niet”

Een opvallende naam op de startlijst van Dwars door Vlaanderen: Amaury Capiot. De 30-jarige renner brak elf dagen geleden bij een val in de Bredene Koksijde Classic zijn sleutelbeen, maar kan vandaag dus alweer een rugnummer opspelden. Al had hij het zelf liever anders gezien.

“Op zich valt het wel mee. De breuk is niet verplaatst en de pijn valt mee, al zullen de kasseien en de vibraties wel pijn doen”, laat de renner van Arkéa-B&B Hotels weten aan Sporza.”Het is niet optimaal, sowieso niet, al lukt trainen nog redelijk goed. Vanuit de ploeg was er wel wat druk om hier te starten. Ik begrijp zelf ook niet goed waarom.”

De rappe man staat ook op de planning voor de Ronde van Vlaanderen (31 maart) en Parijs-Roubaix (7 april). Of Capiot ook daadwerkelijk zal deelnemen aan deze wedstrijden, hangt af van hoe hij Dwars door Vlaanderen verteert. “Ik zou zelf nog een week gewacht hebben en alles op Roubaix gezet hebben voor een maximaal herstel. Dat lijkt mij het meest logische, ja, maar blijkbaar niet.”

Wringen
Is Capiot al bereid om vandaag tot het gaatje te gaan? Of stapt hij al vroeg uit de race om zo risico’s te vermijden? “Dat nu ook weer niet. Anders had ik beter thuis getraind, net als gisteren. Dat zou beter geweest zijn voor mij. Maar als de ploeg het zo ziet, dan kan ik er alleen het beste van maken voor mezelf. Het is al het hele jaar wringen met woorden over wat wel en wat niet. We kunnen er niet veel aan veranderen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.