Amstel Gold Race ‘stap in het onbekende’ voor herstellende Bakelants
foto: Sirotti
zaterdag 14 april 2018 om 16:00

Amstel Gold Race ‘stap in het onbekende’ voor herstellende Bakelants

Jan Bakelants hoopt in de Amstel Gold Race en de daaropvolgende Ardennenklassiekers weer een stapje dichter bij zijn oude niveau te komen. Dat meldt Sporza vandaag. De Belg van AG2R La Mondiale stond vijf maanden aan de kant na een harde val in de Ronde van Lombardije. Onlangs maakte hij zijn comeback in koersverband.

Bakelants voelt dat hij nog wat tekort komt en tempert daarom de verwachtingen voor de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. “Ik moet nog wat verbeteren om weer op mijn oude niveau te komen. Ik heb ook nog last van een paar zaken. Die moeten nog opgelost geraken. Dan kan ik die paar procentjes er wel nog bij doen. Ik merk ook op de training dat ik nog niet de wattages trap van voor mijn blessure.”

Hij is tevreden dat hij morgen aan het vertrek staat van de Amstel Gold Race. “Dat had ik zes maanden geleden nooit gedacht, toen ik in bed lag na mijn ongeluk. Het wordt een stap in het onbekende. Misschien kan ik mezelf verbazen en valt het beter mee dan verwacht. Maar met zoveel sterke renners aan de start, moet alles goed zitten. En dat zit het bij mij nog niet.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
14 april 2018 17:12
Komaan jantje tegen de tour sta je er weer als vanouds.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.