Arkéa-Samsic na nieuwe sprintnederlaag Greipel: “Het is frustrerend”

donderdag 24 januari 2019 om 08:10
Arkéa-Samsic na nieuwe sprintnederlaag Greipel: “Het is frustrerend”

André Greipel hoopte in de derde etappe van La Tropicale Amissa Bongo op zijn eerste zege voor Arkéa-Samsic, maar de Duitser moest opnieuw genoegen nemen met een ereplaats. “Het is frustrerend”, aldus ploegleider Sébastien Hinault. “De ploeg heeft namelijk weer geweldig werk geleverd!”

In de slotfase van de derde etappe naar Franceville moest het peloton over een explosief klimmetje. Dit zorgde dan ook voor de nodige hectiek. “Eenmaal op de top was het alle hens aan dek, aangezien het peloton op een lang lint was getrokken. André zat behoorlijk ver, waardoor de ploeg hem weer naar voren moest rijden”, zo vertelt Hinault.

“Het team slaagde er uiteindelijk in om André naar voren te brengen. Dit laat zien dat de conditie erg goed is.” Helaas voor Hinault wist de kopman het niet af te ronden: Greipel eindigde uiteindelijk als vijfde in de sprint. “Uiteraard baalt André, aangezien hij een geboren winnaar is.”

Optimisme 
Ondanks de nieuwe sprintnederlaag, blijft de oud-renner optimistisch. “Natuurlijk is het frustrerend, omdat we echt tegen die eerste zege aanhikken. We zagen vandaag echter weer een geweldige ploeg. Ik ben ervan overtuigd dat het binnenkort wél zal lukken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair