Olav Kooij: “Dit is de volgende stap waar ik naar zocht”
Foto: Cor Vos
zondag 12 mei 2024 om 17:25

Olav Kooij: “Dit is de volgende stap waar ik naar zocht”

Olav Kooij boekte in de lastige Girorit naar Napels zijn eerste ritzege in een grote ronde. Het Jachtluipaard uit Numansdorp wist in extremis een sterke Jonathan Milan te overtreffen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dit is waar we binnen de ploeg mee bezig waren, het behalen van een ritzege”, schetst Kooij in het flashinterview. “Het ging niet perfect in de eerste sprints in deze Giro, en ook voor vandaag was er nog een beetje onzekerheid. We wisten helemaal niet zeker of het een sprint zou worden, maar toch stond de ploeg als een blok achter mij om me in positie te krijgen.”

Al was dat niet evident, omdat Visma | Lease a Bike intussen al twee pionnen kwijt is. “We wisten dat we moesten improviseren, zeker in de slotkilometer. Normaal heb je met Christophe (Laporte, red.) iemand die je bijna zeker in een ideale positie brengt. Nu viel dat weg. We hadden niet een plan, maar wilden vooral kijken hoe de race evolueerde en daar goed op inspelen.”

“Dit was de stap waarnaar ik aan het zoeken was, die ritzege in mijn eerste grote ronde”, sluit een dolgelukkige Kooij af. “Ik had al heel wat overwinningen op mijn palmares, maar dit was degene waar ik aan dacht.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.