Arnaud De Lie plant zijn seizoensstart voor 2024 in Vuelta a Murcia
foto: Cor Vos
woensdag 29 november 2023 om 14:33

Arnaud De Lie plant zijn seizoensstart voor 2024 in Vuelta a Murcia

Arnaud De Lie gaat halverwege februari aan zijn seizoen 2024 beginnen. Dat heeft ploegleider Kurt Van de Wouwer van Lotto Dstny verteld in gesprek met La Dernière Heure. Volgens hem staan de Vuelta a Murcia en de Clásica de Almería op het programma van De Lie.

De twee eendagskoersen in Spanje worden verreden op zaterdag 10 februari en zondag 11 februari. Dat houdt in dat De Lie voor een latere seizoensstart kiest dan in 2023, toen hij eind januari al in de Clásica Comunitat Valenciana begon (en won).

“Arnaud begint drie weken later, in Murcia en Almeria”, erkent Van de Wouwer. “Vorig jaar was hij na zijn eerste koers Valencia al erg sterk in de Omloop Het Nieuwsblad. Misschien is hij dit jaar wat minder goed dan, maar dat is geen groot probleem. Je kan nog steeds winnen als je niet in topvorm bent, en Arnaud is nog jong. Op zijn leeftijd kan hij snel zijn topvorm bereiken.”

Over de rest van de seizoensplannen voor De Lie gaat Lotto Dstny nog niet uitweiden. “We hebben zijn programma wel in ons hoofd, maar we wachten daar nog even mee, vooral vanwege de Tour de France. Pas als we het parcours van de Vuelta weten, maken we een keuze daarover.”

Wedstrijdprogramma
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.