Astana wint virtuele Giro d’Italia
foto: Cor Vos
zaterdag 9 mei 2020 om 18:07

Astana wint virtuele Giro d’Italia

Astana heeft de virtuele Giro d’Italia gewonnen. Het Kazachse WorldTour-team greep drie weken geleden tijdens de openingsdag de macht en stond deze vervolgens niet meer af. Jumbo-Visma werd tweede op 49 minuten en 57 seconden, Androni Giocatolli-Sidermec derde op 1 uur 1 minuut en 25 seconden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Dankzij de ruime voorsprong die Astana bezat in het algemeen klassement, kwam de overwinning zaterdag tijdens de afsluitende etappe nooit meer in gevaar. Astana eindigde op het 15,1 kilometer lange tijdritparcours Milaan op de vierde plaats.

Filippo Ganna was zaterdag de snelste renner, waardoor hij samen met Jonathan Milan de Italiaanse  selectie naar de overwinning loodste. Vini Zabù KTM en Bahrain-McLaren werden op 15 en 20 seconden nét tweede en derde.

Eindklassement flag-it virtuele Giro d’Italia
1. flag-kz Astana
2. flag-nl Jumbo-Visma op 49m57s
3. flag-it Androni Giocattoli-Sidermec op 1u1m25s

Vrouwen
Astana greep bij de vrouwen wél de dagwinst, maar niet de eindzege. De eindzege ging naar Trek-Segafredo. Zij hielden, dankzij hun tweede plaats in de tijdrit, een voorsprong over van 24 minuten en 57 seconden op de Italiaanse nationale selectie en 1 uur en 12 seconden op Astana.

Eindklassement flag-it virtuele Giro Rosa
1. flag-us Trek-Segafredo
2. flag-it Italiaanse nationale selectie op 24m57s
3. flag-kz Astana op 1u0m12s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.