Attila Valter miste beslissende slag namens Visma | Lease a Bike: “Ik focuste te veel op de klimmetjes”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 16 mei 2024 om 17:54

Attila Valter miste beslissende slag namens Visma | Lease a Bike: “Ik focuste te veel op de klimmetjes”

Na de vele uitvallers in het kamp van Visma | Lease a Bike is de ploeg nu aangewezen tot aanvallend koersen in de Giro d’Italia. Vandaag was het de beurt aan Attila Valter om mee te sluipen in de vlucht van de dag. Het leverde voor de Hongaar geen resultaat op. Wel heeft hij de nodige ervaring op kunnen doen in het aanvallend koersen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is de eerste dag voor mij dat ik mee ging in de aanval. Bij zo’n grote break is het beter om mee te zitten als ploeg. Er waren enkele zeer sterke renners mee en ik had het gevoel dat ik wat ervaring miste in wat ik moest doen in mijn eentje”, blikt Valter terug op de twaalfde etappe bij Eurosport. In het begin kreeg de Hongaar nog steun van ploegmaat Affini, maar die moest vroegtijdig afhaken.

“Ik had de eerste vijftig kilometer bewust niks gedaan, want ik wist dat de vlucht daar niet weg zou rijden. Ik probeerde pas in de vlucht mee te zitten bij de eerste klimmetjes. Daar maakte ik mijn move. Daarna ging het tempo nooit omlaag. Toen de negen man vertrokken, was ik net te ver. Ik kon simpelweg niet met elke aanval meegaan, want we waren met zo’n grote groep.”

“Ik probeerde te leunen op het werk van anderen, maar het lukte niet. Helaas”, gaat een realistische Valter verder. Zo snel na de finish kon de man van Visma | Lease a Bike al goed reflecteren op zijn eigen koers. “Ik had meer verwacht van de klimmetjes, maar je moet juist gefocust zijn op het vlakke en in de afdalingen. Daar miste ik wellicht wat scherpte. Goed gedaan door Alaphilippe. Felicitaties voor hem.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.