Axel Laurance grijpt macht in Tour of Norway: “Had niet verwacht dat ik dit zou kunnen”
foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 19:34

Axel Laurance grijpt macht in Tour of Norway: “Had niet verwacht dat ik dit zou kunnen”

Axel Laurance schreef vrijdag de eerste rit van de Tour of Norway op zijn programma. De beloftenwereldkampioen hield stand op de lastige slotklim en won de eindsprint met overmacht. “Ik zat op mijn limiet, maar kon toch volhouden”, vertelde Laurance in het flashinterview na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik wist niet of het ging lukken. Het was een lange klim en ik heb niet gewerkt op dat soort inspanningen. Ik voelde me echter goed en zat ook goed gepositioneerd. Op het moment dat de klim even uitvlakte, kon ik herstellen. Ik werd ook nog goed ondersteund door Luca (zijn ploeggenoot Luca Vergallito, red.).”

Laurance overleefde de steilste stroken en kon uiteindelijk sprinten voor de zege. “Dan weet ik dat het mogelijk is voor mij. Ik ging vol op 200 meter van de streep. Dat ik kan winnen, is heel mooi. Ik had niet verwacht dat ik dit zou kunnen. Het is nog geen WorldTour-niveau, maar het is wel al heel mooi.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.