Thibau Nys teleurgesteld na verlies gele trui: “Misschien verkeerde keuze om mij ertussen te laten zwemmen”
vrijdag 24 mei 2024 om 18:54

Thibau Nys teleurgesteld na verlies gele trui: “Misschien verkeerde keuze om mij ertussen te laten zwemmen”

Thibau Nys is niet langer de leider in de Tour of Norway. De jongeling van Lidl-Trek moest tijdens de slotklim van de tweede etappe passen, waardoor hij na afloop zijn gele trui af moest staan aan Axel Laurance. “Ik had even een zwak momentje”, zei Nys na afloop tegen Het Laatste Nieuws.

“Maar ik kon me beter herpakken dan gedacht”, voegde hij daaraan toe. “Op het moment dat de rest aanging, moest ik echt even passen. Mijn benen liepen vol. Maar van voor moesten ze ook even temporiseren. Als ik er daar gewoon even doorheen was gekomen, had ik denk ik wel kunnen overleven.”

“Op dat moment zat Mathias (Nys’ ploeggenoot Mathias Vacek, red.) nog van voren. We hebben zijn kaart getrokken omdat de aankomst hem wel lag, maar ik vond mijn benen eigenlijk wel terug. Uiteindelijk finish ik maar op 23 seconden (het waren er 26, red.), terwijl ik de laatste drie kilometer of zo alleen reed. Dat viel nog best mee. Misschien was het de verkeerde keuze om mij er alleen te laten tussen zwemmen. Maar voor hetzelfde geld wint Mathias en hadden we gelijk gekregen.”

Teleurgesteld
Nys had naar eigen zeggen zeker wel een goede dag. “Maar net niet goed genoeg om echt mee te doen vooraan. Ik was goed, maar de rest was beter”, aldus de 21-jarige renner, die zich ‘best teleurgesteld’ voelt. “Op het moment dat ik ontplofte, dacht ik: het is volledig gedaan. Ik heb de schade daarna toch nog een beetje beperkt. Maar in je eentje pak je gewoon te veel wind en dan is het heel moeilijk. Of er nog wat mogelijk is in het klassement? De eindzege wordt heel moeilijk, dat gaat niet simpel zijn.”

Na de tweede etappe staat Nys vijfde in het algemeen klassement, op 25 seconden van Laurance. Er volgen nog twee etappes. Zaterdag lijkt een sprint met een uitgedunde groep het meest waarschijnlijke scenario, zondag krijgen de puncheurs nog een kans.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.