Baloise Ladies Tour wordt in 2022 vijfdaagse
Lisa Klein won de Baloise Ladies Tour 2021 - foto: Cor Vos
dinsdag 17 augustus 2021 om 14:54

Baloise Ladies Tour wordt in 2022 vijfdaagse

De Baloise Ladies Tour breidt uit en is volgend jaar een vijfdaagse rittenkoers. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. Eerder deze zomer was de rittenkoers door Nederland en België een wedstrijd van vier dagen.

“In het groeiproces van onze wedstrijd is de tijd rijp om onze ambities bij te stellen”, vertelt Geert Stevens, de organisator van de Baloise Ladies Tour. “De interesse in het vrouwenwielrennen blijft toenemen. Daar willen we als organisator op inspelen. De interesse van steden en gemeente om te fungeren als start- en/of aankomstplaats, is groot. Dat heeft er mede voor gezorgd dat we een wedstrijddag willen toevoegen.”

In 2022 staat de vrouwenkoers op het programma van 13-17 juli. Het rittenschema is nog niet bekend. “Niet onbelangrijk is het gegeven dat de Baloise Ladies Tour volgend jaar mag doorgaan als de laatste voorbereidingswedstrijd in de aanloop naar de hernieuwde Tour de France voor vrouwen die op 24 juli 2022 start in Parijs”, stelt Stevens.

De Baloise Ladies Tour werd dit jaar gewonnen door de Duitse Lisa Klein. De rittenkoers begon met een proloog in Utrecht en eindigde met een etappe rond Zulte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.