Bardet wil graag de Giro doen, ploegleider Jurdie ziet het niet zitten
foto: Sirotti
dinsdag 15 november 2016 om 17:05

Bardet wil graag de Giro doen, ploegleider Jurdie ziet het niet zitten

Romain Bardet zou in 2017 graag meedoen aan de Giro d’Italia, waarvan dit jaar de honderdste editie plaatsvindt. Dat vertelt de Franse nummer twee van de afgelopen Tour de France aan Cyclingnews. Ploegleider Julien Jurdie ziet het plan vooralsnog niet zitten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Sterke Italianen
“Ik zou erg graag de Giro doen”, begint de kopman van AG2R La Mondiale tegenover het Engelstalige medium. “De kans is op dit moment vijftig procent. Het betekent wel dat ik veel verkenningen zal moeten doen, net als een aantal trainingskampen. En we moeten zien of dat past binnen de voorbereiding op de Tour de France. Ik weet wat er voor nodig is om me op die koers voor te bereiden en ik houd ook van de Tour. Ik vind het daarom moeilijk om tegen mezelf te zeggen dat wanneer ik de Giro rijd, ik niet in mijn allerbeste vorm door Frankrijk trek. Dat valt erg zwaar.”

Ploegleider Jurdie vindt dat zijn poulain komend seizoen de dubbel Giro-Tour nog niet moet maken. “Helemaal omdat het parcours van de Tour dit jaar zo goed bij zijn kwaliteiten past: niet te veel tijdrijden, veel bergen, beklimmingen en afdalingen. Het Giro-parcours is erg zwaar. Daarom denk ik dat als je de Giro voor de Tour doet, het te zwaar is om te combineren dit jaar. We moeten het opnemen tegen sterke Italianen, die tot op het bot gemotiveerd zijn voor de honderdste editie. Romain kent daar de wegen niet, terwijl renners als Vincenzo Nibali, Fabio Aru en alle andere ervaren mannen daar de valkuilen kennen.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
15 november 2016 17:08
Jammer, had hem er graag zien rijden. Wel mooi om te zien dat de Giro er weer echt toe doet komend jaar na het zwakke/in opbouw zijnde deelnemersveld van 2016. Gaat topkoers worden in mei.
15 november 2016 17:17
Welke grote namen zijn dan al bevestigd? Tot op heden toch enkel Aru tov het startveld van dit jaar? En dan valt Valverde van 2016 juist af. Pinot wellicht nog erbij, maar is nog afwachten of die wel mag van FDJ. En die kan ook zomaar de eerste bergrit er flink doorheen zakken.
15 november 2016 17:20
Chaves, Kruijswijk, Majka en Landa bijvoorbeeld.
15 november 2016 17:26
En Nibali die zegt zijn titel te willen verdedigen.
15 november 2016 17:38
@ivan, chaba
Die waren er dit jaar allemaal ook bij, dus de enige 'nieuwe' naam is Aru.

Overigens is er telkens als een Nederlander ergens goed rijdt sprake van een deelnemersveld wat zwak of in opbouw is. Hoe zou dat nou komen? ;)
15 november 2016 18:39
Oops ja inderdaad. :x
15 november 2016 18:59
Zonde, zou leuk geweest zijn. Valverde doet inderdaad niet mee, maar voor de rest alle sterken van vorig jaar wel.
Edit: dit jaar natuurlijk
15 november 2016 19:21
@Wielrennertje
Je kan bij een edit ook gewoon je oorspronkelijke tekst aanpassen ipv er een "voetnootje" bij te zetten. Leest lekkerder.

Had Bakelants aan de zijde ven Bardet graag in deze Giro gezien.
15 november 2016 19:36
Erg raar dit van Bardet. Hij weet zelf toch ook wel dat hij bij een Franse ploeg zit die zich erg heeft versterkt met knechten voor hem in de bergen. Natuurlijk gaan ze niet willen dat hij de Giro gaat rijden.
15 november 2016 19:59
Ach, zelfs als Bardet niet komt zijn er nog een hoop ploegen die wel een goede klassementsrenner nog beschikbaar hebben.
15 november 2016 20:17
Nog veel interessanter is dat TD verklaard luigi te zijn in het Fuentes document. Cancellara zal blij zijn
15 november 2016 20:20
@nederbelg zal ik voortaan doen :)
@wiebipedia dit kan je bespreken bij het nieuwstopic over het boek..
15 november 2016 20:52
Leuke renner die Bardet. Ik zie hem nog wel naar een andere (buitenlandse) ploeg gaan om bepaalde doelen te halen. Giro en/of Vuelta winst zit er wel in bij hem. Tour zonder Froome is natuurlijk ook mogelijk... Maarja, hopen/gokken dat Froome uitvalt is ook geen tactiek natuurlijk.
16 november 2016 11:12
Denk dat zijn ploegleider hier echt de juiste analyse maakt.
Winstkansen gering in een sterk bezette Giro, en minder in een Tour die je goed moet liggen. Niet doen dus.
16 november 2016 11:33
Off:
Ag2r volgend jaar nier meer op de (verschrikkelijk lelijke) Focus fietsen.
Ze gaan verder op Factor fietsen.

Bij de tijdritfietsen van Focus liepen de kabels nog buiten om, niet eens door het frame, dit verbaasde me erg tijdens de afgelopen tour
27 november 2016 19:42
Natuurlijk mag hij niet. Franse podiumkandidaat/kopman bij een Franse ploeg met een Franse sponsor, dan is per definitie al de Tour het hoofddoel voor de ploeg. Verder hebben ze geen adequaat alternatief, zeker niet van vergelijkbaar niveau, laat staan van dezelfde nationaliteit. Frank en Pozzovivo, al heeft die niet het beste jaar achter de rug, zijn redelijke en niet-Franse top tien-kandidaten. Dan zie ik Pinot bij FDJ eerder kans maken op een plekje in de Giroploeg. Die reed een drama-Tour en daar hebben ze met Demare wel een eventuele andere kopman voor een Tourploeg. Weliswaar een sprinter, maar toch.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.