Battaglin koos zelf voor vertrek bij LottoNL-Jumbo
maandag 19 november 2018 om 16:09

Battaglin koos zelf voor vertrek bij LottoNL-Jumbo

Enrico Battaglin heeft zelf besloten om te vertrekken bij LottoNL-Jumbo. Dat vertelt de Italiaan, die volgend jaar voor Katusha-Alpecin koerst, tegen SpazioCiclismo. “Het management van LottoNL-Jumbo had aangeboden om te blijven, maar ik nam een andere beslissing”, geeft Battaglin aan.

De interesse van Katusha-Alpecin in Battaglin was er al langer. “Een paar seizoenen terug was ik al in het vizier van deze ploeg, maar ik had geen aflopend contract. Dit jaar waren de dingen anders. Mijn overwinning in de Giro overtuigde Katusha-Alpecin om mij een kans te bieden bij hun team”, legt Battaglin uit.

Kopmanschap
Bij de Zwitserse formatie wil de 29-jarige heuvelspecialist zich onderscheiden. “Volgend seizoen streef ik naar het kopmanschap in bepaalde wedstrijden, zoals de Ardennenklassiekers. Ik houd erg van die koersen en Katusha-Alpecin heeft mij die garanties gegeven. Ik moet nieuwe prikkels hebben om het goed te gaan doen”, aldus Batta, die in december op Mallorca op trainingskamp gaat met zijn nieuwe ploeg. De afgelopen weken vierde hij vakantie in New York en in Mexico.

Tijdens het trainingskamp zal ook gekeken worden naar het wedstrijdprogramma. “Ik wil graag Milaan-San Remo op mijn programma, dat is een koers die ik echt leuk vind. Dan zullen we voor de grote rondes kijken of ik de Giro of de Tour ga doen. Ik geniet van de komende editie van de Giro d’Italia. Ik heb de etappes bekeken en er zijn er ook een paar in de buurt van mijn huis”, aldus de renner uit Veneto. Het slotweekend speelt zich namelijk af binnen een uur van zijn geboorteplaats Marostica.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.