Bedrijvige Julian Alaphilippe grijpt naast tweede ritzege: “Medevluchters maakten zich meer zorgen om mij”
foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 18:01

Bedrijvige Julian Alaphilippe grijpt naast tweede ritzege: “Medevluchters maakten zich meer zorgen om mij”

Julian Alaphilippe was zonder twijfel de meest bedrijvige renner in rit negentien van de Giro d’Italia. De Franse renner moest echter vrede nemen met een verre plaats in de top-10 en greep zo naast zijn tweede ritzege. “Het werd heel lastig voor mij om te winnen.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor de camera van Eurosport vertelde Alaphilippe dat hij geen spijt heeft. “Ik heb het gevoel dat ik vandaag alles heb gegeven. Ik kan dus geen spijt hebben, ik had echt geen jus meer in mijn benen”, gaf de renner van Soudal Quick-Step toe.

Toch houdt Alaphilippe ook wat wrok over aan de negentiende rit. “Andrea Vendrame reed een goede afdaling, maar mijn medevluchters maakten zich meer zorgen om mij. Het werd dus heel lastig om te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.