Belg Quinten Hermans (23) gewild op transfermarkt
©Photopress.be
vrijdag 7 september 2018 om 06:30

Belg Quinten Hermans (23) gewild op transfermarkt

De Belgische crossrevelatie van de voorbije zomer was ongetwijfeld Quinten Hermans. De nog altijd maar 23-jarige Limburger werd onder meer tweede in het eindklassement van de Ronde van Wallonië, na Tim Wellens. De interesse voor Hermans blijft aangroeien.

“Uiteraard heb ik mezelf verrast in de Ronde van Wallonië”, steekt Hermans van wal. “Vooral door de continuïteit. De eerste dag was ik mee in de vroege vlucht, later eindigde ik nog drie keer in de top vijf. En uiteindelijk kwam ik één plekje te kort om Tim Wellens van eindwinst te houden. Daarnaast won ik ook een rit in de Oberösterreichrundfahrt. Dat bleef meer onder de radar, maar misschien voelde ik me daar zelfs nog sterker dan in de TRW. En in het voorjaar werd ik achtste in het eindklassement van de Baloise Belgium Tour.

Interesse van Team Nuyens 

De prestaties van Hermans bleven niet onopgemerkt. Onder meer het Sniper Cycling team van Nick Nuyens en Marlux-Bingoal toonden concrete interesse. “Ook nog een team in opbouw polste mij, maar ik kan daar niet veel over kwijt. Feit is dat ik nog tot eind 2019 onder contract lig bij Telenet-Fidea en ik heb het gevoel dat ik komende winter mijn waarde misschien nog wat kan opdrijven als ik de lijn van de voorbije zomer doortrek. Dus nee, ik ben niet gehaast. Trouwens, ik heb het wel naar mijn zin bij mijn huidig team.”

Nuyens zag in Hermans naar verluidt een potentiële wegrenner.  Maar daar zegt Hermans nog niet klaar voor te zijn. “Laat me eerlijk zijn. Als je op de weg gaat fietsen, dan is de Ronde van Wallonië maar een van de kleinere wedstrijden. Veel heb ik dus nog niet bewezen. Maar ik wil het op termijn wel proberen, hoor. Maar laat me eerst maar focussen op het veld. Bewijzen dat ik ook daarin sterker geworden ben. We zien dan wel wat er in de toekomst nog mogelijk is. Ik ben amper 23.”

Nys: “Er zal de komende maanden veel gepraat worden.”

Telenet-Fideamanager Sven Nys heeft weet van de interesse voor Hermans. “Andere teammanagers hebben me zelf opgebeld met de vraag of ze Quinten een voorstel mogen doen. Ik kan dat ook niet tegenhouden, vrees ik. Maar voor alle duidelijkheid, ik zou hem graag bij mij houden. Zowat al onze renners liggen onder contract tot eind 2019. Al onze sponsors tot eind 2020. De komende maanden zal er bij ons dus veel gepraat worden over de toekomst. En Hermans zal sowieso een van die jongens zijn waar we prioriteit aan willen geven.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
7 september 2018 06:58
Niet naar nuyena kerel, doe dat jezelf niet aan :-)
7 september 2018 08:30
Als Nuyens er een potentiële wegrenner in ziet,zou het me niet verbazen dat de broers Roodhooft van Correndon Circus ook bij die andere teammanagers zijn.
Een andere veldrijder,die volgens mij,wel eens gewild zou kunnen zijn op de transfermarkt is Eli Iserbyt. Die is nog steeds maar 20,en werd derde in de Boucles de la Mayenne en won er de jongerentrui.Die rittenkoers werd dit jaar voor de tweede keer gewonnen beoordelingen Mathieu van der Poel.
    7 september 2018 11:30
    Daar zie ik toch minder wegrenner in en die heeft nog een contract tot en met 2021

Om te reageren moet je ingelogd zijn.