Belkin blij met derde plaats Van Emden in Veenendaal
zaterdag 23 augustus 2014 om 09:48

Belkin blij met derde plaats Van Emden in Veenendaal

Jos van Emden stond namens Belkin op de laagste trede van het podium van de Arnhem-Veenendaal Classic 2014. De 29-jarige renner was in de slotfase attent en sprong mee met de beslissende ontsnapping, maar kon Yves Lampaert even later niet volgen. ”Theo (Bos, red.) had het heel erg koud door de regen”, vertelt ploegleider Jan Boven na afloop van de koers tegen WielerFlits.

Theo Bos, die gisteren zijn 31e verjaardag vierde, wist zijn eerste twee deelnames aan deze koers in 2011 en 2012 te winnen. Dit jaar was hij volgens Jan Boven ook een favoriet: ”Theo is een ex-winnaar, dus hij was zeker favoriet. Het plan was eigenlijk zoals het gebeurd is, voor Theo voor de sprint rijden en anticiperen, omdat je maar met zes man bent.”

”Je moet als ploeg goed opletten wat er in de finale gebeurt. Situatie kunnen, zoals vandaag (gisteren, red.), heel snel ontstaan. Daar moeten we met de ‘semi-snelle’ mannen meezitten”, verwijst Boven naar renners als Dennis van Winden, Jetse Bol en Jos van Emden, die mee moesten springen met eventuele ontsnappingen.

Jos van Emden slaagde hierin en werd uiteindelijk derde achter Yves Lampaert en de aanstichter van de beslissende ontsnapping, Michael Vingerling. ”Met Theo hadden we ook niet gewonnen, dus we zijn blij met de derde plaats. Je kan wel een favoriet hebben, maar je weet nooit zeker of die wint. Theo had zelf aangegeven dat hij het heel erg koud had door de regen. Hierdoor had hij aan Jos doorgegeven dat hij attent moest zijn voor dit soort ontsnappingen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.