Belkin heeft geen verklaring voor tijdsverlies Mollema
dinsdag 8 april 2014 om 09:23

Belkin heeft geen verklaring voor tijdsverlies Mollema

Voor Bauke Mollema verliep de openingsrit van de Ronde van het Baskenland gisteren teleurstellend. De renner van Belkin Pro Cycling kwam op achterstand binnen en moest meer dan negen minuten toegeven op ritwinnaar Contador. Het is gissen naar de reden van het verlies.

“We hebben hier geen verklaring voor”, vertelt ploegleider Merijn Zeeman op de site van de ploeg. “Bauke voelde zich goed en snapt het zelf ook niet. Het is voor hem nu zaak om te blijven vechten en te verbeteren richting de klassiekers.”

Zijn ploeggenoot Robert Gesink moest onderweg afrekenen met de nodige pech. Op de steile klim kreeg hij te maken met een mechanisch defect en moest hij tot twee keer toe van fiets wisselen. “Het kostte veel kracht om op een andere fiets te achtervolgen. Ik had verder van voren kunnen zitten. Ik voel me echter goed en de mogelijkheden liggen nog open”, aldus Gesink.

De Achterhoeker kwam uiteindelijk als zestiende over de finish met een achterstand van 58 seconden op Contador. “Ik hoop de komende dagen te stijgen. Contador en Valverde zijn ver weg, maar de rest zit daarachter op een postzegel”, stelt hij vast.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.