Beloftevolle Pepijn Reinderink vervroegd overgeheveld naar hoofdmacht Soudal Quick-Step
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 17 januari 2024 om 10:38

Beloftevolle Pepijn Reinderink vervroegd overgeheveld naar hoofdmacht Soudal Quick-Step

Pepijn Reinderink zal dit jaar al zijn profdebuut maken namens Soudal Quick-Step. De 21-jarige Nederlander zou in 2024 eigenlijk nog uitkomen voor de opleidingsploeg van de Belgische formatie, maar maakt – eerder dan oorspronkelijk gepland – de overstap naar de hoofdmacht.

De huidige Nederlandse kampioen bij de beloften heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis, zo heeft Soudal Quick-Step laten weten op sociale media. Hij zal later deze maand, in de Challenge Mallorca (24-28 januari), al zijn debuut maken voor de Belgische sterrenformatie. Reinderink kwam vorig jaar al uit voor de continentale opleidingsploeg van Soudal Quick-Step.

Daarvoor reed hij twee seizoenen voor de opleidingsformatie van (toen nog) Team DSM. De jonge Nederlander zette zijn eerste wielerstappen in dienst van Acrog-Balen BC Junior. Deze vermaarde jeugdformatie had in het verleden verschillende talenten in de ploeg, die later doorgroeiden naar het profpeloton. Zo reden huidige wereldtoppers Remco Evenepoel, Jasper Philipsen en Cian Uijtdebroeks voor het team.

Reinderink bleek vorig jaar veruit de beste op het NK voor beloften – foto: Cor Vos

Reinderink wist zich vorig seizoen meer dan eens in de kijker te rijden. Zo won hij de openingsrit van de Triptyque Ardennais en reed hij naar twee top 10-noteringen in de Giro Next Gen. Ook was hij in eigen land derde in de Wim Hendriks Trofee en de Hel van Voerendaal, maar zijn Nederlandse beloftentitel springt er toch uit. Reinderink kwam ook in actie op het WK en EK voor beloften.

Droom komt uit
“Het voelt best bijzonder om prof te worden bij het team waar ik al heel lang van droom om voor te rijden”, laat Reinderink weten in een persbericht. “Ik kom hier na een mooie periode bij de opleidingsploeg, waar ik veel vooruitgang heb geboekt. Deze lijn wil ik doortrekken bij de hoofdmacht. Ik wil de ploeg helpen waar mogelijk. Ik wil het team bedanken voor het vertrouwen. Ik heb er zin in en kan niet wachten om op het hoogste niveau aan de slag te gaan!”

Teammanager Patrick Lefevere is onder de indruk van de Nederlander. “Hij kan klimmen, tijdrijden én houdt van aanvallen. Hij heeft indruk gemaakt met zijn prestaties, maar ook met zijn werkethiek. We hebben er vertrouwen in dat hij meteen zal aarden binnen het team. We geloven in jonge renners. Hij is de vijfde coureur die dit jaar overkomt vanuit de opleidingsploeg, wat toont dat het een solide project is.”

Soudal Quick-Step heeft nu 28 renners onder contract staan voor het wielerseizoen 2024. In vergelijking met vorig jaar zijn maar liefst twaalf renners vertrokken, waaronder Fabio Jakobsen, Florian Sénéchal, Dries Devenyns en Tim Declercq. De formatie verwelkomt dan weer elf nieuwe gezichten, met onder meer Mikel Landa, Gianni Moscon, Luke Lamperti en dus Pepijn Reinderink.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.