Bjorg Lambrecht klimt naar zege in Vredeskoers

zaterdag 3 juni 2017 om 16:23
Bjorg Lambrecht klimt naar zege in Vredeskoers

Bjorg Lambrecht heeft vandaag zijn favorietenrol waargemaakt in de Vredeskoers voor beloften. De Belg bleek in de tweede etappe de beste op de slotklim naar Dlouhé Stráně. Zijn landgenoot Harm Vanhoucke eindigde als derde, waardoor twee Belgen op het podium stonden. De Deen Nikias Eg werd tweede.

Het leek er lang op dat de zege naar Michal Schlegel zou gaan. De Tsjech zat in de kopgroep en had op zeven kilometer van het einde nog een voorsprong van één minuut en veertig seconden. Dat bleek echter net niet genoeg. De onfortuinlijke Schlegel eindigde uiteindelijk als vierde, op slechts zeven seconden van de winnaar.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Samamba 3 juni 2017 om 16:41

Mag ook wel met dit deelnemersveld. Dat Eg tweede wordt zegt genoeg.
Beetje teleurgesteld dat Lambrecht en Vanhoucke de toppers mijden door de vredeskoers en Savoie te rijden i.p.v. de Giro.

Stablinksy 3 juni 2017 om 17:02

In de Ronde de l’Isard kwam hij ook als eerste boven op Plateau de Beille. Tweede in het AK. Won eerder dit jaar ook L-B-L voor beloften, enz. enz. Hij heeft veel potentieel, ongeacht het deelnemersveld.

FietsPanKrukVor 3 juni 2017 om 18:26

Eg is wel een voormalig top talent, won als 1e jaars junior zelfs de vredeskoers en was dat hele jaar bij de sterkste junioren als 1e jaars. Is echter moeten stoppen met fietsen door de ziekte van Lyme en pas in 2015 weer terug competitief op de fiets gestapt. Vorig jaar mistte hij nog vaak veel energie maar hij voelt zich dit jaar weer een stuk sterker en dat is nu gebleken :).

CeRo 3 juni 2017 om 18:52

Die Schlegel heeft de Giro in de benen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.