maandag 26 februari 2024 om 10:30

Brent Van Moer kan af en toe voor eigen kansen gaan: “Maar Arnaud De Lie blijft onze kans om klassieker te winnen”

Video Brent Van Moer voelt zich goed. De 26-jarige Belg reed een goede Omloop Het Nieuwsblad en ook zijn ploeg Lotto Dstny maakte een goede indruk. “We moeten situaties creëren waarin er opeens veel mogelijk is”, aldus Van Moer bij WielerFlits.

“Ik heb de Omloop goed verteerd. Ik was wel graag mee geweest met die groep van 25 na de Bosberg”, vertelde Van Moer voor onze camera. “In die groep kwamen we een man tekort. Uiteindelijk rijden we als ploeg wel gewoon een goede koers. Maar Visma was gewoon weer heel goed. Het is jammer dat we het gat uiteindelijk niet meer konden dichten en dat Arnaud niet naar een mooiere ereplaats kon sprinten. Dat had hij verdiend.”

Lotto Dstny was in de grote achtervolgende groep wel goed vertegenwoordigd. “Dat is een goed signaal. We zijn in orde. Vandaag in Kuurne is Arnaud er niet bij, maar hebben, we Taminiaux voor de sprint. Maar als Visma weer zo goed is, zal het een heel zware koers worden. Het zal een kwestie van mee zijn zijn.”

Van Moer zal in alle Vlaamse koersen te zien zijn. Dat zal voornamelijk in functie zijn van De Lie, maar af en toe kan hij zelf ook in een gunstige situatie terechtkomen. “Zoals De Buyst gisteren. Zo’n situaties moeten we creëren. Stel je voor dat je dan juist mee zat als Politt en Tratnik gingen, dan is er veel mogelijk. Maar we hebben gisteren ook gezien dat Arnaud onze kopman is. Hij is en blijft onze grootste kans om een klassieker te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.