Buchmann zwaar teleurgesteld na mislopen Giro: “Kan mijn frustratie niet beschrijven”
maandag 29 april 2024 om 17:04

Buchmann zwaar teleurgesteld na mislopen Giro: “Kan mijn frustratie niet beschrijven”

BORA-hansgrohe presenteerde eerder vandaag zijn ploeg voor de komende Giro d’Italia. Een naam die ontbreekt binnen de achtkoppige selectie is die van Emanuel Buchmann. En daar is de Duitse klimmer niet over te spreken.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op Instagram uit de 31-jarige klimmer zijn frustraties. “Ik kan mijn teleurstelling en frustratie niet beschrijven met betrekking tot mijn niet-selectie voor de Giro d’Italia. Ik heb me maandenlang lopen voorbereiden en plannen gemaakt richting de Giro. BORA-hansgrohe beloofde me zelfs dat ik mede-kopman zou zijn voor het klassement. De vorm was er en de trainingen verliepen goed.”

Maar BORA-hansgrohe mikt in de komende Ronde van Italië in de bergen op Daniel Felipe Martínez – drie jaar geleden al eens vijfde in het eindklassement – en de jonge Duitse klimsensatie Florian Lipowitz. “De laatste drie weken op de Teide wilde ik de laatste voorbereidingen doen, maar zestien dagen voor de start van de Giro kreeg ik het telefoontje met het slechte nieuws”, schetst een teleurgestelde Buchmann.

Mevrouw Buchmann laat ook van zich horen
De vrouw van Emanuel Buchmann vrouw, Claudia Eder, besloot zich er op sociale media ook mee te bemoeien. Op haar X-account stelt ze dat haar man erg goed in vorm was en Buchmann al lange tijd op de shortlist stond voor de Giro. Ook zou er veel onbegrip zijn over de keuze om de nummer vier van de Tour de France 2019 thuis te laten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.