Giro 2024: Welsford ontbreekt bij BORA-hansgrohe, Van Poppel neemt sprinthonneurs waar
Danny van Poppel mag naar hartenlust sprinten in de komende Giro - foto: Cor Vos
maandag 29 april 2024 om 15:16

Giro 2024: Welsford ontbreekt bij BORA-hansgrohe, Van Poppel neemt sprinthonneurs waar

Een opvallende wijziging bij BORA-hansgrohe, een kleine week voor de Giro d’Italia. De Duitse formatie zal toch niet met Sam Welsford aantreden in de Italiaanse ronde. De Australische sprinter maakt geen deel uit van de definitieve selectie. Zijn beoogde lead-out Danny van Poppel is er wel bij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Welsford zou dit jaar eigenlijk zijn debuut maken in de Ronde van Italië, maar valt op het laatste moment buiten de boot. Het is nog onduidelijk waarom de 28-jarige sprinter niet is geselecteerd, al waren zijn prestaties in de voorbije Ronde van Turkije niet om over naar huis te schrijven. BORA-hansgrohe zal in de wat vlakkere ritten nu de kaart van Danny van Poppel trekken, die al een keer (in 2018) aan de start stond van de Giro.

De multi-inzetbare Oostenrijker Patrick Gamper is de vervanger van Welsford. Verder is het bij BORA-hansgrohe uitkijken naar Daniel Felipe Martínez en de nieuwe Duitse klimsensatie Florian Lipowitz. Martínez – drie jaar geleden al eens vijfde in de Giro – zal als kopman voor het klassement worden uitgespeeld. Lipowitz zal wellicht ook met een schuin oog kijken naar een klassement, al zal zijn eerste grote ronde vooral aanvoelen als een ontdekkingstocht.

Met Maximilian Schachmann en Giovanni Aleotti heeft de ploeg ook twee (potentiële) rittenkapers aan boord. De ervaren Duitse helper Jonas Koch en de Ierse hardrijder Ryan Mullen vervolledigen de selectie.

Ambities
Ploegleider Enrico Gasparotto blikt alvast vooruit op de komende weken. “We zien dit jaar veel sprintkansen, al ligt er wel vaak een klimmetje in de finale. Dat is een van de sterke punten van Danny. Hij is goed op dreef en krijgt met Ryan een goede lead-out met zich mee. Met Dani (Martinez, red.) mikken we dan weer op een top 5-notering in het algemeen klassement.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.