Cameron Scott (2e) verrast in proloog Romandië: “Dit ligt me erg goed”
dinsdag 23 april 2024 om 19:08

Cameron Scott (2e) verrast in proloog Romandië: “Dit ligt me erg goed”

Maikel Zijlaard reed vandaag verrassend naar de zege in de proloog van de Ronde van Romandië, maar ook de nummer twee in de daguitslag werd vooraf niet echt genoemd. Cameron Scott strandde aan de finish op slechts één seconde van winst.

Na afloop deed de Australiër van Bahrain Victorious zijn verhaal, in gesprek met Cycling Pro Net. “Ik had een goed gevoel en keek ook heel erg uit naar deze proloog. Het is een tijdrit die me erg goed ligt. Ik probeerde zo goed en zo clean mogelijk te rijden, maar ik had niet verwacht dat ik hier als tweede zou finishen.”

Scott, die bezig is aan zijn tweede seizoen op het hoogste niveau, rijdt normaal in dienst van de kopmannen binnen Bahrain Victorious. Vandaag zag hij echter een uitgelezen kans om eens zelf te schitteren. “In Australië groeien we op met criteriumwedstrijden en we zijn dus gewend aan korte en explosieve inspanningen. Ik heb daarnaast ook veel op de baan gereden. Hoe korter de inspanning, des te beter ik tot mijn recht kom.”

Smaakt deze tweede plaats naar meer? “Voor de komende dagen is het mijn taak om Damiano Caruso bij te staan, die zich hier aan het voorbereiden is op de Giro d’Italia. Ook hebben we met Matevž Govekar iemand voor de sprintetappes”, koestert Scott geen persoonlijke ambities meer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.